De Kracht van Diversiteit
Header

Home

170601 diversiteit in de spotlightTransitie diversiteit, actief burgerschap en meedoen

Na meer dan 20 jaar actief te zijn geweest in het Sociale en Culturele Domein in Eindhoven en de regio, m.n. op het vlak van diversiteit en actief burgerschap, heeft Stichting OVAA besloten om haar activiteiten langzaam af te bouwen. De huidige tijd vraagt om een andere benadering en strategische koers inzake diversiteit, participatie en actief burgerschap.

OVAA acht het, gelet op haar doelstellingen, visie en missie, noodzakelijk dat er een fundamenteel andere aanpak en strategie ontwikkeld moeten worden. We zullen de komende periode met partners in de stad en de gemeente nadenken hoe we nieuw elan in het diversiteitsbeleid kunnen introduceren. Daarvoor is meer nodig dan alleen een visie en missie. Hiervoor moet de stad gezamenlijke in debat en dialoog om met elkaar de contouren vast te leggen hoe we de samenleving van de toekomst gestalte kunnen geven met diversiteit en actief burgerschap als leidraad.

De succesvolle methodieken van Stichting OVAA op het gebied van actief burgerschap, meedoen en participatie zijn inmiddels overgedragen aan stichting Lumens.Lumens zal ervoor zorgen dat deze activiteiten gecontinueerd, ontwikkeld en geïmplementeerd worden in wijkgericht werken, m.n. in de wijken Gestel en Tongelre.

Project Onbreekbaar – tentoonstelling nog te zien tot 16 april

170216 collage fotos tentoonstelling Onbreekbaar-1Het was een drukte van jewelste op de opening van de (on)breekbaar tentoonstelling in het Van Abbemuseum als onderdeel van ‘Van wie is de straat?’. Mensen waren allen nieuwsgierig naar de gemaakte kunstkistjes. Curator Willem Jan Renders, van het Van Abbe, opende de avond met een woordje achtergrond over de tentoonstelling en het museum. Ook Mohamed van OVAA Eindhoven, sprak mooie woorden over ons project en de verbinding die gemaakt is tussen mensen op een dieper niveau. Ingrid Docters van het LKCA, leidde het workshopgedeelte in en Kees van der Zwaard zong prachtige liedjes en deed geweldige sketches om de gehele avond aan elkaar te breien. Ook stadsdichter Nienke Esther Grooten was aanwezig natuurlijk met een passend gedicht.
De tentoonstelling is nog te zien t/m 16 april!

Toespraak Mohamed el Haddad bij opening tentoonstelling (On)breekbaar bij Van Abbe namens OVAA opening (on)breekbaar

Gedichten stadsdichter Nienke Esther Grooten

Interviews met kunstenaars en OVAA consulent op Omroep Brabant 15-02-2017  


170102 Kop Feest- en gedenkkalender

Feest- en gedenkkalender 2017

2016 was wederom een bewogen jaar met veel onrust in de wereld. Oorlog in Syrië, Irak en vele andere landen. Verdraagzaamheid en vrede waren en zijn in deze landen ver te zoeken.
Als diversiteitsorganisatie blijft OVAA zich onverminderd inzetten in de regio Eindhoven voor laagdrempelige activiteiten in de wijk. Dit gebeurt in de vorm van themabijeenkomsten als ‘Samen op Weg’ en ‘Kom buurten bij OVAA’ en projecten als ‘Fiets je vrij’ en ‘(On)breekbaar’, waar begrip en respect voor elkaar en Nederland op natuurlijke wijze groeit en de Nederlandse taal voertaal is.

Ook dit jaar hebben we op onze ‘Feest- en gedenkdagenkalender 2017′ dagen opgenomen die belangrijk zijn voor de verschillende bevolkingsgroepen in onze stad. Op deze manier geven we onze relaties een kijkje in andere culturen. Behalve een leuke, kleurrijke poster, hopen we dat de kalender bijdraagt aan het zo gewenste begrip en respect voor elkaar.
We wensen u een gelukkig, gezond en divers 2017!

Team OVAA
Mohamed, Dolf,  Janet, Thea, Santucia en alle vrijwilligers

Heeft u ook belangstelling voor deze poster?
Tijdens kantooruren kunt u er eentje afhalen. Belt u wel even van tevoren dan zijn wij zeker aanwezig  (040) 256 97 87 of stuur een mailtje voor het maken van afspraak secretariaat@ovaa-eindhoven.nl 

Oranjefonds logo

NL doet

OVAA ondersteunt ieder jaar van harte de actie van het Oranjefonds NL doet.

Voor het aanmelden of voor het zoeken van een klus op 10 en 11 maart 2017 in het kader van NL Doet in 2017 kijk op NLdoet.nl

Doe mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland!

NetinNederland van NPO biedt Nederlandse televisieprogramma’s aan met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertiteling.

Klik op de foto voor programma’s in beeld en geluid.

هولندا الآن تقدم برامج من التلفزيون الهولندي مترجمة للعربية والإنكليزية لمساعدة القادمين الجدد.
للمزيد من المعلومات

 

New to the Netherlands offers Dutch television programs with Dutch, English and Arabic subtitles.
Click on the picture for more information.

160815 netinnederland startpagina