De Kracht van Diversiteit
Header

18 november: Avond over Shelter City

november 15th, 2019 | Posted by Thea in Geen categorie
191118 Avond over Shelter CityDe  Hoogstraatgemeenschap en Vluchtelingen in de knel organiseren op  maandag 18 november een avond over Shelter City.
Locatie: Hoogstraatgemeenschap, Hoogstraat 301a in Eindhoven

De inloop is vanaf 19.15 uur.
De avond begint om 19.30 uur.

In 12 steden in Nederland worden tijdelijk activisten uit andere landen opgevangen, deze 12 steden vormen tezamen de zogenaamde shelter cities. Wat zou het mooi zijn als Eindhoven de volgende stad op rij zou worden.
Op 18 november komt Qader Shafiq uit Nijmegen vertellen over 5 jaar ervaring met shelter city. Wanneer mensenrechtenverdedigers vanwege hun werk worden bedreigd, komen ze in aanmerking voor een tijdelijk verblijf in één van de twaalf Nederlandse Shelter Cities. Wat voor mensen heeft Nijmegen de afgelopen jaren opgevangen, wat was hun achtergrond,  en hoe zag het programma er voor die mensen uit, wie waren er betrokken, wat heeft Nijmegen van de gasten geleerd en wat heeft Nijmegen de gasten mee kunnen geven voor hun activiteiten bij terugkomst?
Nijmegen heeft inmiddels zijn tiende Shelter City gast ontvangen, William uit Oeganda. William is de oprichter van Friends of ZOKA, een organisatie die staat voor het beschermen, behouden en duurzaam managen van het Zoka Forest. William komt ook op 18 november vertellen in Eindhoven over zijn werk. Hij hoopt kennis te maken met mensen, politici, die ook geïnteresseerd zijn in de mensenrechtenstrijd, in duurzaamheid  en de strijd in Oeganda.

We zien jullie graag op 18 november!

Cora Snoeren namens de  Hoogstraatgemeenschap
Lenie Scholten, namens Vluchtelingen in  de knel

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.