De Kracht van Diversiteit
Header

4 generaties Cattini aan start 3e editie Freedom Run 22-10

oktober 20th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie
171020 Freedomrun 2017Een loopevenement met 5 afstanden. De stichting 18 september, waarvan de Freedom Run onderdeel is, brengt een eerbetoon aan de bevrijders van de stad Eindhoven. En wel een zeer persoonlijke hulde aan Armando Marquez, Denys Hunter, Ken Thiis, Bill Pendell en Joe Cattini.

Alle vijf hebben zij gevochten in de omgeving waar dit jaar de Freedom Run voor de 3e keer wordt georganiseerd. Zij vormen dit jaar dan ook exclusief de vijf gezichten van de Freedom Run. Het zijn dezelfde veteranen als die de laatste jaren in het middelpunt staan van het defilé op het stadhuisplein van Eindhoven ter nagedachtenis van onze bevrijding. Deze krasse heren zijn op respectabele leeftijd van tussen de 93 en 96 jaar ! Des te specialer is het dat zij bij leven nog geëerd kunnen worden met onder meer de run. En om een tip van de sluier te lichten wacht de lopers een surprise.
171020 Deelnemers freedomrun 2017
Joe Cattini (1923) is aanwezig met zijn dochter, kleindochter en 2 achterkleinkinderen (5 en 8 jr oud).
Joe Cattini zal iedere afstand starten en de overige 4 familie leden lopen mee met de run, de dochter en de achterkleinkinderen met de Kidsrun en de kleindochter met de 4-miles.
De Kidsrun loopt letterlijk door het museum De Bevrijdende Vleugels in Best

De familie Cattini arriveert zaterdag avond op Eindhoven Airport en zal dinsdag al weer vertrekken. Op maandag ochtend brengt het gezelschap een bezoek aan de basisschool de Trinoom (Groep 7/8) waar Joe zijn verhaal voor de klas zal doen.

Mocht u belangstelling hebben gelieve dan contact op te nemen met Frank van Dijk (06-26082118).

Meer informatie aangaande de tijden van de run staan op www.freedomrun.nl

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.