De Kracht van Diversiteit
Header

Nieuwe rubriek Op weg naar de gemeente verkiezingen – editie 1: Pro-hoofddoekjesmotie

maart 23rd, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Nieuwe rubriek Op weg naar de gemeente verkiezingen – editie 1: Pro-hoofddoekjesmotie)

170323 foto MohamedIn de aanloop naar de gemeente verkiezingen in 2018, zal Mohamed el Haddad, regelmatig een stukje schrijven waarin hij zijn licht laat schijnen op Eindhovense politieke, maatschappelijke ontwikkelingen.

Hafid Boutaybi doet de stadhuisdeuren wijd open voor de DENK-beweging, het ED helpt mee een legt de rode loper alvast klaar.
 
Wat heeft Hafid getriggerd om zijn motie in te dienen om het college te verzoeken de moslima’s met een hoofddoek te stimuleren en ondersteunen op weg naar een veilige en duurzame positie in het Eindhovense, laat zich raden. Het Europese Hof heeft onder voorwaarden werkgevers de mogelijkheid geboden om vrouwen met een hoofddoek te ontslaan….
Hafid, een zeer betrokken, bevlogen raadslid van socialistische huize, heeft ongetwijfeld gehandeld uit zuivere motieven, om koste wat het kost meisjes, met name die met een hoofddoek, niet te belemmeren in hun zoektocht naar een plek in de maatschappij. De vraag of Hafid dit heeft gedaan uit hoofde van zijn functie bij de Marokkaanse moskee is niet uit te sluiten en ook te verdedigen.
Hafid maakt echter ook deel uit van de PvdA-fractie. Hij had kunnen weten dat de motie geen enkele kans maakt, simpelweg omdat de uitvoering daarvan buiten de bevoegdheden van het Eindhovense college valt.
Een andere motie met eenzelfde strekking was in dit geval ook denkbaar: overwegende dat het college de regering verzoekt een referendum in te stellen voor een neder exit.

Wat Hafid en de fractie wellicht hadden moeten beseffen is dat zowel de strekking als de timing van de motie ongelooflijk onhandig is na het dramatische verlies van de partij en de opkomst van Denk, ook in Eindhoven.
Je hoeft geen geleerde te zijn om vast te stellen dat, de Denkaanhangers of degenen die dat overwegen, dit zullen zien als het zoveelste bewijs dat de gevestigde partijen geen boodschap hebben voor hun identiteit en daaraan gerelateerde vraagstukken.
En het Eindhovense Dagblad, is de lachende derde. ‘Pro-hoofdoekjesmotie’, de bedenker vindt zichzelf en velen met hem geweldig, maar ze onderschatten de impact daarvan volledig. Oh ja, journalistieke vrijheid.

Dress for Success voorziet 2000e klant van kleding

maart 21st, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Dress for Success voorziet 2000e klant van kleding)

170321 Dress for Succes Wesley van BreeDress for Succes heeft vandaag de 2000ste duizendste klant van een setje geschikte kleding voorzien. De vrijwilligersorganisatie voorziet werkzoekenden met weinig financiële middelen aan representatieve kleding voor een sollicitatiegesprek. De kleding komt van vrijwilligers en sponsoren.

Michaela was de 2000e klant. Ze heeft morgen een sollicitatiegesprek bij een schoonmaakbedrijf. Dress for Succes zoekt samen met haar een outfit uit die niet alleen bij de functie, maar ook bij de persoon past.

Lees verder op studio 040 …

Discriminatie gebeurt vaker dan we denken

maart 21st, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Discriminatie gebeurt vaker dan we denken)

170321 artikel NOS discriminatieHet College voor de Rechten van de Mens heeft vorig jaar 3143 meldingen over discriminatie ontvangen, bijna duizend meer dan in 2015. “We denken dat in toenemende mate mensen te maken krijgen met discriminatie op basis van ras, afkomst of geloof”, zegt voorzitter Adriana van Dooijeweert.

Lees verder …

Lezing NGIZ: Het Populisme als politiek stroming 23-03

maart 20th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Lezing NGIZ: Het Populisme als politiek stroming 23-03)

170323 Koen Vossen lezing AGSinds de Amerikaanse verkiezingsstrijd kun je er niet meer omheen. Populisme is de nieuwste trend in de politiek. ‘Het volk’ wil dit, ‘het volk’ wil dat. Je zou bijna vergeten dat het populisme letterlijk zo oud is als de weg naar Rome. In de Romeinse Senaat zat al een populistische fractie, die verkondigde ‘het volk’ te vertegenwoordigen tegenover de meer deftige fracties.

Het optreden als spreekbuis van de ‘gewone man’ is bij het populisme een constante. Andere zaken die het populisme kenmerken zijn een afkeer van de elite, de roep om sterk leiderschap en het zich afzetten tegen andere groepen in de samenleving.

Over dit en nog tal van andere zaken zal op donderdag 23 maart dr. Koen Vossen een lezing houden bij het Academisch Genootschap. Koen is een politiek historicus, zelfstandig publicist en parttime medewerker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceert regelmatig in de Groene over ontwikkelingen in de vooral rechter vleugel in de politiek.
Wanneer?
Donderdag, 23 maart.
Aanvang 20.00 uur
Waar?
Gebouw AG Parklaan 93, Eindhoven.
Aanmelden
via de website van het AG. Toegang € 5.

Themabijeenkomst Mobiliteit en vervoer OVO 22-03

maart 16th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Themabijeenkomst Mobiliteit en vervoer OVO 22-03)
170322 themabijeenkosmt Mobilieit en vervoer OVOProgramma
9:45 uur  : Ontvangst met koffie en thee
10:00 uur : Opening door Eef Klaassens-Postema, voorzitter OVO
10:05 uur : WMO voorzieningen door Hannie Smeets van WIJEindhoven
10:35 uur : Taxbus door Kim Poyck
11:05 uur : Pauze
11:20 uur : Witte Raaf door Jan Pieter Drost en Jos v.d. Loo
11:45 uur : Afsluiting door Eef Klaassens-Postema, voorzitter OVO
12:00 uur : Einde
Wanneer
woensdag 22 maart
10:00 – 12:00 uurWaar
Wijkcentrum
De Dommel,  Bennekelstraat 131
5654 DD Eindhoven

Kosten
gratis

Vooraf opgeven via onderstaande link

Kleurrijk Eindhoven zondag 19 maart

maart 16th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Kleurrijk Eindhoven zondag 19 maart)

170319 Kleurrijk Eindhoven

Programma Kleurrijk Eindhoven zondag 19 maart

NL Doet, verbinden, elkaar leren kennen

maart 14th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor NL Doet, verbinden, elkaar leren kennen)

170311 NL-Doet Multicultureel FestivalVrijwilligers van Stichting OVAA waren ook afgelopen zaterdag aanwezig op de multiculturele markt in Gestel bij Vitalis Parc Gender.

Eten verbindt dat is in alle culturen bekend. Bezoekers van de markt konden proeven van heerlijke hapjes uit Afghanistan gemaakt door onze vrijwilligers

170311 Multiculturele markt Gestel NL Doet collage

Noord-Brabant kiest – debat 7 partijen

maart 10th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Noord-Brabant kiest – debat 7 partijen)

170309 Noord-Brabant kiest-themasZes dagen voor de verkiezingen gingen kandidaat Tweede Kamerleden met Brabantse roots en een voorzitter van de lokale fracties in Natlab debatteren over thema’s die het publiek aandroeg.

Ook OVAA was aanwezig tijdens het debat van 9 maart jl. in het Natlab.  Drie thema’s werden door zo’n 70 aanwezigen digitaal gekozen uit een kleine 50 onderwerpen: Klimaat/duurzaamheid, Onderwijs en Dataprivacy.
De onderwerpen waar de vertegenwoordigers van OVAA voor hadden gestemd: ‘sociale cohesie’ en ‘vertrouwen’ kwamen helaas niet aan bod.

De volgende politici namen deel aan het debat:
Jessica van Eijs | D66 – kandidaat Tweede Kamer
Joke de Kock | PvdA – kandidaat Tweede Kamer
Petra Downs | Piratenpartij – kandidaat Tweede Kamer
Bert Peterse | SP – kandidaat Tweede Kamer
Barry Jacobs | VVD – kandidaat Tweede Kamer
Rik Thijs | GroenLinks – fractievoorzitter Eindhoven
Wilma Schrover | 50Plus – kandidaat Tweede Kamer

Het debat werd geleid door Michiel Bosgra van Studio040. Er waren felle discussies waar vooral de Piratenpartij en D66 lieten zien waar zij voor stonden. Uiteindelijk werd Rik Thijs gekozen als beste debater.

170309 Noord-Brabant kiest-2

Movies that Matter | Noces ( A Wedding ) 15-03

maart 9th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Movies that Matter | Noces ( A Wedding ) 15-03)

170315 Movies that matter - a weddingDe hechte band tussen Zahira en haar ouders komt onder druk te staan als ze moet trouwen met een Pakistaanse man, zoals de traditie wil. Ze staat voor een hartverscheurende keuze. Sterk portret van de dilemma’s van tweedegeneratie-immigranten, dat zich ontvouwt als een Griekse tragedie in hedendaags Brussel.

Film met verdiepend nagesprek.

15 maart 2017
Aanvang 19.00 uur

Locatie
Natlab, Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven

Informatie/reserveren
040 294 68 48 (algemeen nummer voor Plaza Futura, BROET en Baltan Laboratories)

info@plazafutura.nl
www.natlab.nl

Engelse ondertiteling.

Lees verder …

Lesbrief over verkiezingen 2017

maart 9th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Lesbrief over verkiezingen 2017)
170310 Lesbrief over verkiezingen 2017Als taalcoach of taalmaatje loop je er regelmatig tegenaan: Babylonische spraakverwarringen of je begrijpt elkaar gewoon niet. Als het om belangrijke onderwerpen zoals politiek gaat, is dat extra jammer, zeker nu de verkiezingen eraan komen.
Boom Uitgevers en Babel Talen hebben een lesbrief gemaakt om de Nederlandse politiek uit te leggen aan nieuwkomers. De video’s van School TV die in de lesbrief worden gebruikt, zijn door NPO Net in Nederland van ondertiteling voorzien.
Verder op deze website ook informatie over
Asielzoekers verblijven in afwachting van hun afspraak in het Aanmeldcentrum in Ter Apel vaak enkele uren in de wachtruimtes. Om de tijd die zij daar zijn beter te benutten, is half februari gestart met het vertonen van informatieve tv-programma’s in de vier wachtruimtes.
Dagelijks draait een 8 uur durende stream met programma’s als Nederland van Boven, Rail Away en Het Klokhuis, ondertiteld in het Arabisch en Engels. Deze stream wordt geleverd door NPO Net in Nederland, die via internet programma’s aanbiedt om nieuwkomers wegwijs te maken in onze samenleving.
De samenstelling van het wachtruimteprogramma is onderdeel van een aantal verbeteringen in de informatievoorziening aan asielzoekers. De IND werkt hierin samen met COA, DT&V, VWN, V&J, Rode Kruis en Raad voor de Rechtsbijstand.