De Kracht van Diversiteit
Header

Verhuizing en uitbreiding diensten Acuut Woonbegeleiding

maart 24th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Verhuizing en uitbreiding diensten Acuut Woonbegeleiding)
180324 Acuut WoonbegeleidingNa Ruim 10 jaar zorg en begeleiding te hebben geboden aan (jong) volwassenen en gezinnen breidt Acuut Woonbegeleiding haar diensten nu uit naar senioren.

De dienstverlening bestaat uit het aanbieden van service- appartementen voor senioren. Hierbij biedt Acuut Woonbegeleiding wonen, topservice en uitstekende zorg op maat aan. En dat alles onder 1 dak.

Music D’Afric – Dj Groovesafari – zaterdag 24 maart S-Plaza

maart 24th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Music D’Afric – Dj Groovesafari – zaterdag 24 maart S-Plaza)

180324 Music A Afric S-PlazaS-Plaza
Bleekweg 1F // 5611 EZ Eindhoven
040-8442019 // 06-13133887
www.plaza040.nl

Bekijk hier alle uitslagen van de verkiezingen

maart 22nd, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Bekijk hier alle uitslagen van de verkiezingen)
180322 uitslagen gemeente verkiezingenOp veel plekken wordt nog hard geteld. Op het moment dat de uitslag vaststaat, verschijnt die op deze kaart.
Zoek je gemeente naar keuze voor de uitslag, uitgedrukt in zetels. Via de coalitiemaker kan je bekijken welke coalitie in die gemeente een meerderheid heeft. Bij % staat de uitslag in percentages.

Droom Dag en Dialoog café

maart 21st, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Droom Dag en Dialoog café)
180413 droomdag Eindhoven in DialoogVrijdag 13 april organiseert Eindhoven in Dialoog de zgn. Droom Dag in het Parktheater, waarbij Bewoners van de stad én hun dromen worden verbonden met gemeenteraadsleden en leden van het Gilde Plus !!
Details staan op de website www.eindhovenindialoog.nl.

Programma Natlab – Gay Film Night The Wound

maart 21st, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Programma Natlab – Gay Film Night The Wound)
180311 Gay Film NightPakkend en dramatisch verhaal over stamtradities, rituele inwijding tot mannelijkheid en homoseksualiteit.
Zes keer per jaar een nieuwe gayfilm, die vier keer wordt vertoond in het Natlab.
Elke tweede en laatste zondag van de maand om 19.30 uur.
zondag 11 maart en 25 maart, 19.30 uur
zondag 8 april en 22 april, 19.30 uur

Nieuwe methodiek helpt LHBT-asielzoekers over schroom en angst heen

maart 16th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Nieuwe methodiek helpt LHBT-asielzoekers over schroom en angst heen)
180315 LHBT-vlagVoor asielzoekers uit landen waar homoseksualiteit strafbaar is, kan het lastig zijn om tijdens de asielprocedure open en gedetailleerd hun verhaal te vertellen.
Dat maakt het voor IND-medewerkers moeilijk om te beoordelen of zij recht hebben op bescherming in Nederland. Om LHBT-asielzoekers hierin te ondersteunen ontwikkelde KIS een nieuwe methodiek voor vrijwilligers en (sociaal) professionals.

Wat kunnen we leren van voormalige vluchtelingen?

maart 16th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Wat kunnen we leren van voormalige vluchtelingen?)

42164038 - meeting of support group

KIS brengt lessen voor nieuwkomers en professionals in kaart

Hoe bouw je een nieuw leven op in een vreemd land? Wie weet dat beter dan mensen die dat al een keer hebben moeten doen. De recente groep vluchtelingen evenals beleidsmakers en sociale professionals kunnen veel leren van de vluchtelingen die al eerder naar ons land zijn gekomen. Hoe vonden zij hun weg en welke tips kunnen zij geven?

Anti-racisme stemwijzer – U gaat toch ook kiezen volgende week?

maart 16th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Anti-racisme stemwijzer – U gaat toch ook kiezen volgende week?)
180316 Logo-antiracisme-stemwijzer

Neem dan ook de standpunten van de partijen mee over anti-racisme!  

De anti-racisme stemwijzeris bedoeld voor de gemeenteraadsverkiezingen die plaats vinden op 21 maart 2018. Deze stemwijzer is opgezet naar aanleiding van de behoefte van burgers om meer inzicht te krijgen in standpunten van partijen omtrent racisme en de visie op het bestrijden ervan.

Doel anti-racisme stemwijzer
Hoewel de realiteit van racisme steeds meer onderdeel is geworden van het maatschappelijk debat van de afgelopen jaren, nemen weinig partijen expliciet stelling op concrete maatregelen om dit probleem te bestrijden. De anti-racisme stemwijzer heeft als doel om partijen aan te moedigen hun standpunten kenbaar te maken op specifieke issues gerelateerd aan racisme.

Feest van de wijk donderdag 22 maart in Elf13

maart 13th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Feest van de wijk donderdag 22 maart in Elf13)
180313 Stichting ik wil
Eindelijk is het dan zo ver. Hét feest van de wijk. Ons feest van, voor en door mensen.
Dat feesten dat doen wij natuurlijk niet alleen, dat kan alleen met jou erbij.
Dan pas zijn wij compleet.Vijf jaar geleden zijn wij gestart als burgerinitiatief in de Elf13, omdat we vonden dat het anders kon. Wat een geweldige tijd hebben we achter de rug.
Groeien, bloeien, vallen en weer opstaan. Netwerken, samenwerken, dromen, doen en durven.

Voor sommige activiteiten moet er aangemeld worden via deze link: www.stichtingikwil.eventbrite.com. Laat je even weten wanneer we je mogen verwachten?
 
Programma

Werk in de Wijk 12.00 – 18.00 uur – in- of excl. lunch
Wij zien veel kansen en mogelijkheden tot werk in de wijk. Daar waar nu veel van het werk wordt uitbesteed aan grotere bedrijven, zitten talentvolle mensen in de wijk soms werkeloos op de bank. Samen willen we nadenken hoe we krachten kunnen bundelen naar een andere kijk op werk. Van samen ondernemen in een coöperatie naar het ontwikkelen van een eigen wijkbedrijf. Samen met burgers, overheid en bedrijfsleven. Doe jij ook mee?
Schrijf je snel in voor deze inspirerende middag. Deze wordt mede georganiseerd door : LSA bewoners, Cordaid en Coöperatie Ik wil u.a.

Film meetup ‘Uitdagers en aanpakkers’ 19.00 – 22.00 uur
Hoe kan je los van instellingen en overheid, de wereld een zetje in de goede richting geven? In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharrewar en een dalend vertrouwen in overheid en instituties, zijn mensen die op een positieve manier verandering proberen te organiseren van groter belang dan ooit.
Tijdens deze avond zullen we de aflevering van Tegenlicht kijken en hierna samen in discussie gaan over het onderwerp. Deze avond zal worden geleid door onze voorzitter Ineke Hurkmans.
Waar?
Elf13, Stichting Ik Wil
Sint Philomenastraat 11
5622CG Eindhoven

Heel graag tot ziens,

Esra, Stephan, Leyla, Ziad en alle andere mensen van

Stichting Ik Wil
E-mailadres: info@stichtingikwil.nl
Telefoonnummer: 06 – 33083165
Voor het gehele programma 22 – 25 maart zie onder:
180322 programma onze wijk van morgen

Symposium tijdens fotoproject en de tentoonstelling Bij Ons Thuis 9 april

maart 12th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Symposium tijdens fotoproject en de tentoonstelling Bij Ons Thuis 9 april)

180224 Fotoproject en de tentoonstelling Bij Ons Thuis
Hoe word je waardig oud in Nederland als je zelf uit een andere cultuur komt?
En welke rol is hierbij weggelegd voor de ouderenzorg?

Deze vragen staan centraal in het fotoproject en de tentoonstelling Bij Ons Thuis. Zaterdag 24 februari is de tentoonstelling geopend in Het Nutshuis in Den Haag. De tentoonstelling sluit op 12 april.

Symposium
De tentoonstelling kent een uitgebreid randprogramma, waaronder een symposium. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Wanneer? Op maandag 9 april, van 16.30 tot 18.30 uur in Het Nutshuis in Den Haag.

Tijdens het symposium gaan sprekers samen met een professioneel publiek actief op zoek naar oplossingen. Hoe kunnen we de (professionele) zorg passender maken voor oudere migranten? Is er een taak weggelegd voor de zorgopleidingen? Welke woonvormen bieden de beste oplossingen? Hoe kan de doelgroep beter bereikt worden? En hoe komt de positie van oudere migranten hoger op de politieke agenda? Denkt en praat u met ons mee over deze vragen?

De moderator van de bijeenkomst is cabaretière en presentatrice Funda Müjde. Andere sprekers en/of panelleden zijn o.a. Hassan Najja (directeur SOR), Liane den Haan (directeur ANBO) en Fatos Ipek-Demir (oprichter Mantelkring Den Haag).

R.S.V.P. uiterlijk 2 april: bijonsthuis@picturebridgefoundation.nl en vermeld hierbij met hoeveel personen u wilt komen.
Adres: Het Nutshuis,  Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag / www.nutshuis.nl