De Kracht van Diversiteit
Header

Tentoonstelling: Koerden, een van de vele volken in het Midden-Oosten

januari 11th, 2019 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Tentoonstelling: Koerden, een van de vele volken in het Midden-Oosten)

190111 KoerdenIedereen is van harte welkom bij de feestelijke opening van deze fototentoonstelling in de Wereldwinkel op zaterdag.
19 januari van 15:00 – 18:00.   Op het programma staan o.a. koffie, bergthee, Syrische koekjes, Koerdische liederen, een heel oud verhaal, informatie over werkgroep Eindhoven~Kobanê die een school steunt voor gehandicapte kinderen in Noord-Syrië  en er is gelegenheid om kennis te maken met verschillende mensen uit het Midden-Oosten.

Kobanê / Ayn al-`Arab ligt in Syrië èn in de Koerdische regio.
De Koerden zijn een van de meer dan 20 etnische en culturele bevolkingsgroepen in het Midden-Oosten.
Ze leven al sinds mensenheugenis in deze regio. Ze spreken een Indo-Europese taal, die verwant is aan de meeste Europese talen. Voorouders van de moderne Koerden stonden aan de wieg van de westerse beschaving en onze bekende monotheïstische religies.

DEZE TENTOONSTELLING   geeft een beeld van HET LANDSCHAP, DE HISTORISCHE RIJKDOM, DE MENSEN en DE STRIJD .

Locatie: Wereldwinkel, Hoogstraat 275, Eindhoven
De tentoonstelling is te bezichtigen van 19-01-2019 tot 1-3-2019,  di t/m za van 12:00 tot 17:00.

Organisatie: Wereldwinkel Eindhoven, Vredesburo Eindhoven en Werkgroep Eindhoven~Kobanê.
Contact: eindhkbn.events@gmail.com

 

190113 Koerden tentoonstelling

Appeltjes van Oranje – Stem op je favoriet!

januari 7th, 2019 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Appeltjes van Oranje – Stem op je favoriet!)

190107 Oranje Fonds
Dit jaar gaat het bij de Appeltjes van Oranje om mensen die vrijwilligers op een buitengewone manier weten te mobiliseren en enthousiasmeren. Om iets goed te doen voor een ander. Wat vind jij belangrijk? Ontwikkeling van jongeren, een plek voor nieuwkomers of aandacht voor eenzame ouderen? Stem nu op je favoriet. De Stemtiendaagse is vandaag begonnen!

Onder de kanshebbers zijn twee projecten uit Eindhoven:

  • De Huiskamer en School voor Vluchtelingen
    Stichting Jongerenhuis Eindhoven biedt een veilige plek aan vluchtelingen zonder verblijfsvergunning in Eindhoven.
  • #Awesome Kledingruilatelier
    Stichting #Awesome Kledingruilatelier biedt in het kledingruilatelier dagbesteding en een opstap naar werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Eindhoven.

Stem voor 17 januari op je favoriet via de volgende website:

https://appeltjevanoranje.nl/projecten

Programma S-Plaza 10 – 20 januari 2019

januari 7th, 2019 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Programma S-Plaza 10 – 20 januari 2019)
190107 S-Plaza Get FunkyDonderdag/Thursday 10 Januari; Spelletjesavond
Aanvang 20.30 uur
Iedere donderdag is het spelletjesavond bij S-Plaza. Kom alleen of neem je vrienden mee om samen een spel te spelen. We hebben verschillende spellen liggen zoals Mens-erger-je-niet, Barricade, Java, Risk, Scrabble….. Of je kunt darten, schaken of dammen of een eigen spel meenemen.

Zondag/Sunday 13 Januari: Jazz Lounge met optredens van Animali Jazz en Montet Jazz Quintet
Aanvang: 14.30 // Gratis entree.
Ook in 2019 houdt S-Plaza weer haar Jazz Lounge op iedere 2e zondag van de maand. Met het  afscheid van the Mellowtones (die we vast nog wel eens terugzien in S-Plaza) verwelkomen we Animali Jazz. Zij vormen vanaf nu de vaste jazz basis samen met Montet Jazzquintet. Ook dit nieuwe jaar worden de optredens aangevuld of afgewisseld met andere (lokale) jazzmuzikanten of -bands. Belangstellenden kunnen contact opnemen met S-Plaza. Met de Jazz Lounge wil S-Plaza samen met de jazz muzikanten, het beleven en genieten van jazz muziek in onze eigen stad bevorderen.

Donderdag/ Thursday 17 Januari; Indo Lounge
Aanvang 18.00 uur // deelname alleen op uitnodiging
Netwerkbijeenkomst voor mannen van Indische afkomst. Om elkaar te ontmoeten, gezellig samen te eten en om ervaringen en zaken met elkaar te delen. Als afsluiting Bahasa-les. Toegang alleen op uitnodiging!

Donderdag/Thursday 17 Januari; Spelletjesavond
Aanvang 20.30 uur // Entree gratis
Iedere donderdag is het spelletjesavond bij S-Plaza. Kom alleen of neem je vrienden mee om samen een spel te spelen. We hebben verschillende spellen liggen zoals Mens-erger-je-niet, Barricade, Java, Risk, Scrabble….. Of je kunt darten, schaken of dammen of een eigen spel meenemen.

Zaterdag/Saturday 19 Januari: Get Funky, swingavond met vinyl-DJ Sigo Stonedust
Aanvang: 20:30 // Entree gratis
Iedere 3e zaterdag van de maand wordt S-Plaza dé Funky Palace van Eindhoven, met de fijnste funky DJ’s uit onze stad en omgeving Sigo Stonedust en CoJones. Ook willen we plek bieden aan funky bands en andere dj’s in deze muzieksoort. Deze zaterdag wordt de aftrap verzorgd door DJ Sigo Stonedust met swingende funk op vinyl. Voetjes van de vloer en swingen maar is het devies.

Zondag/Sunday 20 Januari: Open podium Poëzieclub Eindhoven
Aanvang: 20:30 // Entree gratis
Zondag 20 januari houden de dichters van de PoëzieClub Eindhoven weer hun Literair Open Podium in S-Plaza. Thema deze keer: GOEDE VOORNEMENS, maar dat is uiteraard niet verplicht. Wil je komen luisteren? Je bent van harte welkom.
Belangstellenden kunnen meedoen door een e-mail te sturen naar poezieclub.eindhoven@gmail.com, of tijdig vóóraf bij de presentator van dienst. Op het programma staan ook deelname met het schrijven van een vierregelig gedicht en de literaire quiz. Verder worden nieuwe en uitgelezen dichtbundels te koop aangeboden.
Tijdens deze middag zal periodiek Poëthement #023 voor minimaal € 1 worden aangeboden. Wil je aan deze periodieken bijdragen: mail naar Hans F. Marijnissen (marastha@hotmail.com) of stuur uw bijdrage via Facebook.

Fakkeltocht maandag 24 december

december 24th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Fakkeltocht maandag 24 december)
181224 Fakkeltocht 2018

 

Fakkel
jij belicht in mij
alles wat ik
te kort schiet naar anderen
Maar samen
in die zee van licht
voel ik dat
in verdraagzaamheid veranderen

 

In 2018 wordt op 24 december opnieuw de Fakkeltocht gehouden.
Traditioneel wordt in Eindhoven op 24 december (kerstavond) de Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede gelopen. De Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Elk jaar verzamelen zich weer vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving.
De Fakkeltocht is voor veel mensen een vertrouwd onderdeel geworden van de feestdagen. Hiermee geeft Eindhoven aan hoeveel mensen in onze regio zich willen inzetten voor een samenleving, waarin verdraagzaamheid en respect voor elkaar centraal staan. Samen leven vraagt om tolerantie, om geven en nemen. Samen leven vraagt ook om het stellen van grenzen. Dat geldt voor ons allemaal, welke kleur, godsdienst of overtuiging we ook hebben.

Voor programma lees verder ….

 

Wat is er te doen tijdens de kerstvakantie?

december 21st, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Wat is er te doen tijdens de kerstvakantie?)
Tijdens de kerstvakantie zijn er veel kerstuitjes. Je hoeft je niet te vervelen, er is genoeg te doen!
191221 Kerstwensen NNL

Presentatie Stadsjournaal Eindhoven 2018

december 21st, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Presentatie Stadsjournaal Eindhoven 2018)
Presentatie Stadsjournaal 2018 door Studio040, waarin het belangrijkste nieuws uit Eindhoven wordt getoond, samengevat in een half uur. 

 

181219 Eindhoven Stadsjournaal 2018

 

De presentatie was in handen van Michiel Bosgra. Ook wethouder van mobiliteit, cultuur en design, binnenstad en citymarketing, Monique List-de Roos was aanwezig om een officieel tintje te geven aan de presentatie van het Stadsjournaal. Ieder jaar is de presentatie in het Natlab voor de vele belangstellenden weer een mooie gelegenheid om het jaar door te nemen en natuurlijk ook om te netwerken.

Vooraf werd het Stadsjournaal van dertig jaar geleden, uit 1988 getoond. Wat is Eindhoven veranderd en toch ook weer niet. Ook toen werd PSV landskampioen en in 1988 zelfs Europees kampioen.

Stadsjournaal Eindhoven 2018

Programma S-Plaza 15 t/m 22 december 2018

december 14th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Programma S-Plaza 15 t/m 22 december 2018)
181222 Kerstviering S-PlazaUpcoming events in S-Plaza (Schellensfabriek). Hope 2 C U.
You can find S-Plaza on Bleekweg 1F. Use the entrance at Poort C (next to the brewery). S-Plaza is at the back of the courtyard.

Zaterdag/Saturday 15 december; Danny Dreads Reggae Party met mmv de band Mono (live) en de dj’s van Lighttown Collectivv en de Sticky Sound Crew
Aanvang 20.00 uur
Jaarlijks terugkerend reggae festijn om de verjaardag van Danny Dread te vieren. De muziek op deze avond bestrijkt een groot deel van het reggae spectrum. Wat de stijlen met elkaar gemeen hebben is dat ze dansbaar en reggae-minded zijn. Top attractie is de Apeldoornse band Mono. Zij zullen deze avond live optreden.

Zondag/Sunday 16 December: Open Podium Poezie M.m.v dichters van Poëzieclub Eindhoven
Aanvang: 14:00
Iedere derde zondag van de maand is literair podium van de Poezieclub Eindhoven. Dichters uit Eindhoven en omstreken dragen eigen werk. Thema deze keer is Op tijd Pieken en Dalen.. Entree is gratis.

Donderdag/Thursday 20 december; Want 2 Play? Spellenavond -Special met darten en schaken
Aanvang 20.00 uur
Iedere donderdagavond is het spellenavond in S-Plaza. Darten, kaart- of bordspelen, kom met je vrienden voor een gezellige avond. Wij hebben verschillende spellen in huis of neem je eigen (bord)spel mee! En met Diana kun je het schaakspel leren spelen. All u can Play! Darten en schaken staat deze avond centraal. Winnaars van beide spelen krijgen een kleine attentie. Meedoen, stuur een e-mail naar info@plaza040.nl

Zaterdag/Saturday 22 December: Funk the Christmas met DJ Sigo Stonedust
Aanvang: 20.30
DJ Sigo Stonedust draait deze avond dansbare funk op vinyl en gaat daarbij ook terug in de tijd. Voetjes van de vloer en swingen maar is het devies.

Programma Noche de Paz, nuestra Noche de Gala!!

december 11th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Programma Noche de Paz, nuestra Noche de Gala!!)
Con gran placer les presentamos el programa de Noche de Paz, detrás de cada letra y frase, hay un gran trabajo de coordinación, participación, compañerismo, voluntariado y lo más bello el amor a nuestra gente, tradiciones y países.. Gracias a todos. Especialmente a Ana-Brenda Centeno, que hace posible esta bonita edición.

Programma S-plaza 6 – 12 december

december 3rd, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Programma S-plaza 6 – 12 december)
181206 SpellenavondDonderdag/Thursday 6 december; Want 2 Play? Spellenavond
Aanvang 20.00 uur
Iedere donderdagavond is het spellenavond in S-Plaza. Darten, kaart- of bordspelen, kom met je vrienden voor een gezellige avond. Wij hebben verschillende spellen in huis of neem je eigen (bord)spel mee! En met Diana kun je het schaakspel leren spelen. All u can Play!
Vrijdag/Friday 7 December; Music with Strangers Jam party
Aanvang 21:30.
Meet Music with strangers! Socialize and join or enjoy the jamsession.
181207 Music strangers
Zaterdag/Saturday 8 December  Tango salon-plaza La Lundfardita uit Madrid
Aanvang: 14:30 tot 17:00
Deze zaterdagmiddag wordt S-Plaza omgedoopt in de Tango Salon. Speciale gast is dan de uit Madrid afkomstige muziekgroep La Lunfardita. Deze band ontstond in Madrid, uit een mix van tango muziek en Gypsy-jazz. Door jam-sessies in de Spaanse hoofdstad, kruisten deze twee muziekstijlen elkaars pad, waarbij Argentijnse zang en Europese gypsy gitaar- en accordeon werden samengebracht.
Natuurlijk speelt deze Manouche-Tango band de volgende tango’s:de Milonga tango en de bekende POR UNA CABEZA.
Entree is een vrijwillige bijdrage.
La Lunfardita nace de manera irremediable en Madrid bajo la luz de jazz, al regazo del tango. Son únicos en mezclar la tradición de la música porteña y los orígenes de la improvisación moderna en el Viejo Continente.
Zaterdag/Saturday 8 December: The release party of Lighttown collectivv
Aanvang: 21:00
Drie Eindhovense DJ’s hebben de handen ineen geslagen en brengen een mix van de meest dansbare genres van vroeger en van nu. Je kunt eventueel ook je stem laten werken op je favoriete sing along songs. Lighttown Collectivv are: DJ DANNY DREAD // DJ @ // DJ MO.
Xtra KICK OFF PERFORMANCE: DJ RIMS
Zondag/Sunday 9 December: Jazz Lounge met the Mellowtones en Giny Dee. M.m.v dichters van Poëzieclub Eindhoven
Aanvang: 14:30
Iedere tweede zondag van de maand is het Jazz time in S-Plaza rond de vaste bezetting van the Mellowtones en MonTet. Na een klein jaar doen the Mellowtones een stapje terug als vaste band. Aan opvolging wordt gewerkt. Het aangekondigde optreden van Mrs. Magic gaat helaas niet door. Entree is gratis.
Woensdag/Wednesday 12 December Indo Lounge netwerk bijeenkomst
Aanvang: 18:00. Indische mannen netwerkbijeenkomst. Om elkaar te ontmoeten, gezellig samen te eten en om ervaringen (en zaken) met elkaar te delen. Als afsluiting Bahasa-les. Toegang alleen na aanmelding!
S-Plaza (Schellensfabriek)
Bleekweg 1F // 5611 EZ Eindhoven
040-8442019 // 06-13133887
www.plaza040.nl

Van Abbe tentoonstelling With Pride Veertig jaar strijd

november 30th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Van Abbe tentoonstelling With Pride Veertig jaar strijd)
181130 With Pride17/11/2018 – 03/02/2019
40 jaar LGBTQI
Met de tentoonstelling With Pride viert IHLIA LGBT Heritage 40 jaar LGBTQI + archivering en activisme door heel Nederland en Europa. IHLIA is de internationale organisatie voor LGBT-erfgoed. Het is Europa’s grootste archief over homoseksualiteit, biseksualiteit en trans-kwesties die verhalen over seksualiteit, gender en de daaraan verbonden politiek verzamelt, documenteert en deelt.
Eindhoven heeft een geschiedenis van LGBTQ-activisme van ver terug. In deze tentoonstelling zie je documentatie van evenementen, festivals, acties en protesten die hebben plaatsgevonden.