De Kracht van Diversiteit
Header

Doorlopende S-Plaza activiteiten in het nieuwe seizoen

augustus 21st, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Doorlopende S-Plaza activiteiten in het nieuwe seizoen)
170821 funky_plaza_loungeCLUB ZINDAGI
Vanaf zaterdag 3 september is er  in de zaal van S-PLaza van 20.30 tot 01.30u een dansavond door Club Zindagi. Een dansavond om vrij te bewegen op lekkere swingmuziek en jezelf te zijn.
Zaal entree is €5,-.
De bar/ontmoetingsruimte en terras van S-Plaza zijn vrij toegankelijk.

FUNKY SESSIONS
Vanaf zondag 3 september start S-Plaza i.s.m Bruce World Music met een nieuw Funky seizoen op iedere eerste zondag van de maand in een gewijzigde opzet.
Iedere editie zal een keur van uitstekende muzikanten en in wisselende bezetting, bekende en onbekende funksongs spelen. Het wordt dan ook een
FUNKY SESSION.
Zoals gezegd trappen we het nieuwe funkseizoen af op zondag 3 september, van 15.30u tot 19.00u.
Entree gratis.

JAZZ LOUNGE
Vanaf zondag 10 september is van 14.30 tot 19.00u op iedere tweede zondag van de maand de JAZZ LOUNGE.
De basis van de JAZZ LOUNGE wordt gevormd door de Eindhovense jazz bands MONTET en the Mellowtones. Andere jazz muzikanten zijn expliciet uitgenodigd om aan te sluiten. Voor informatie kunnen zij terecht bij Montet of the Mellowtones.
Entree gratis.

INDISCHE SALON
Het komende seizoen organiseert S-Plaza om de twee maanden een Indische Salon.
De eerste is op zaterdag 23 september van 14.00 tot 19.00u. Het thema is ‘BOEKEN en BEELDEN’.
Genieten van Indische cultuur (toen en nu), met muziek, dans, beelden en uiteraard lekker Indisch eten. De bijeenkomsten zijn voor iedereen met belangstelling voor de Indische cultuur en natuurlijk voor alle Indischen, Molukkers en Indo’s.
Entree is €2,-. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Bij alle activiteiten (en tussen openingstijden) zijn aan de bar Indische snacks te bestellen en vanaf 18.0u ook een Indische maaltijd (dagmenu).
Voor de maaltijd graag bellen of een mail sturen voor uiterlijk 14.00 uur. Uiteraard worden ook lekkere bieren, wijnen, fris en warme dranken geserveerd.

Tot ziens bij S-Plaza.
Patrick van der Voort
S-Plaza, Bleekweg 1F // 5611 EZ Eindhoven
040-8442019 // 06-13133887
www.plaza040.nl

Hoe word je in Nederland vrachtwagenchauffeur?

augustus 21st, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Hoe word je in Nederland vrachtwagenchauffeur?)
170821 Hoe word je vrachtwagenchauffeurHet vak van vrachtwagenchauffeur is meer dan een baan. Voor de meesten is het ook een hobby en een lifestyle. Het is sowieso geen van-negen-tot-vijf baan; maar werk dat een flexibele instelling, stressbestendigheid, en het vermogen om een grote verantwoordelijkheid te kunnen dragen vereist.
Vrachtwagenchauffeurs zeggen eigenlijk dat je chauffeursbloed moet hebben om een vrachtwagenchauffeur te kunnen worden!

Vrouwen in Kracht – iedere woensdag

augustus 16th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Vrouwen in Kracht – iedere woensdag)

170816 Vrouwen in Kracht - iedere woensdag

Zo vind je vacatures voor werk in Nederland

augustus 3rd, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Zo vind je vacatures voor werk in Nederland)
170803 Zo vind je vacatures in NederlandJe bent naar Nederland gekomen, je mag hier blijven wonen en wilt werk vinden. Wat nu? Op zoek naar vacatures natuurlijk!

 Als je in Nederland werk zoekt, moet je zelf vacatures vinden. Met vacatures geven bedrijven en organisaties aan dat ze iemand zoeken die voor hen komt werken. Op een vacature kun je reageren door het bedrijf je CV te sturen en een motivatiebrief: een brief waarin je vertelt waarom je bij dat bedrijf wilt werken en waarom jij geschikt bent voor de functie.

Lees verder op NetinNederland van de NPO

11 Gratis dingen om te doen in Nederland deze zomer

juli 27th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor 11 Gratis dingen om te doen in Nederland deze zomer)

170727 gratis dingen te doen in NederlandStop je portemonnee maar weg! Nederland biedt heel veel gratis evenementen deze zomer. Zit er iets bij voor jou?

Films kijken in het Amsterdamse Vondelpark
In Amsterdam vindt in augustus het World Cinema Festival plaats. Op 12, 18 en 19 augustus kun je in het Vondelpark Openluchttheater gratis kijken naar de vertoning van 4 films: Esteban, Newton, Mawlana en Wallay (uit Cuba, India, Egypte en Burkina Faso/Frankrijk/Qatar).

Dansen op straat
Geniet op zaterdag 29 juli van de straatparade van het zomercarnaval in Rotterdam.
Feest vieren langs de grachten van Amsterdam
Op zaterdag 5 augustus vullen de grachten van Amsterdam zich met muziek, kleur en heel veel boten. Het is de dag van de Canal Parade, het hoogtepunt van Amsterdam Gay Pride.

Cultuur en geschiedenis van Nederland
Wil je meer weten over de cultuur en geschiedenis van Nederland? Dan zijn de Spakenburgse dagen het evenement voor jou. In de plaats Spakenburg, in de provincie Utrecht, kun je op vier woensdagen in de zomer varen op zeilboten en zijn musea in de plaats gratis te bezoeken: 19 juli, 26 juli, 2 augustus en 9 augustus.

Uitwaaien aan de kust Noordzee Zomerfestival Katwijk / VVV Katwijk
Houd je van zee en strand? Bezoek dan van 4 tot en met 12 augustus de kustplaats Katwijk aan Zee. Daar is het Noordzee Zomerfestival. Er zijn elke dag optredens van verschillende artiesten

Films kijken in het Rotterdamse Museumpark

9 tot en met 27 augustus

Vuurwerkspektakel in Scheveningen

11, 12, 17 en 18 augustus

Luchtballonnen kijken in Barneveld Ballonfiesta 16-19 augustus
Klassieke muziek langs het water – Grachtenfestival 11 -20 augustus in Amsterdam

Levende standbeelden kijken in Arnhem laatste weekend augustus

Het land van de toekomst

Dat zie je in Futureland, op de Tweede Maasvlakte vlakbij Rotterdam.
Voor meer informatie kijk op de website

Freedom Lecture 29 september 2017

juli 26th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Freedom Lecture 29 september 2017)
170929 Freedom Lecture
Ook dit jaar organiseert de Stichting 18 september de Freedom Lecture, wij nodigen u graag uit om ook dit jaar hierbij aanwezig te zijn.

Dit jaar houden wij de Freedom Lecture op vrijdag 29 september 2017 om 15.30 uur. De High Tech Campus heeft ons het Conference Centre ter beschikking gesteld. En dit jaar hebben we zelfs twee sprekers:
170929 Miel Andriesse
  • Miel Andriesse, Jood, op 13 jarige leeftijd hoorde hij de waarheid, tijdens zijn Bar mitswa, van een vreemde.
  • Tanja Wolterbeek, dochter van een NSB’er, geboren na de bevrijding, bij voorbaat veroordeeld.
Beiden getekend voor het leven. Samen vertellen zij hun verhaal, zonder verwijten maar als vrienden.

Wij nodigen u uit om samen met ons naar het verhaal van Miel en Tanja te komen luisteren.

Vrijdag 29 september 2017 op de High Tech Campus om 15.30 uur. Wij zorgen voor de drankjes, na afloop kunt u vragen stellen aan Miel en Tanja of met hen in gesprek gaan.
We hebben maximaal 200 plaatsen, schrijf u nu in en wees verzekerd van een plek. Familie en vrienden zijn ook van harte welkom!

De toegang is gratis

Komt u met de auto, parkeer dan in P0.
Adres: High Tech Campus 1 (The Strip) / Conference Centre, 5656 AE Eindhoven

Burendag komt eraan! 23-09

juli 20th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Burendag komt eraan! 23-09)

170720 Burendag 2017Buurten worden leuker en socialer wanneer buren elkaar ontmoeten. Gelukkig zijn zoveel Nederlanders betrokken bij hun buurt! Daarbij is Burendag ieder jaar weer een feestelijk hoogtepunt. In korte tijd zijn al 3.500 activiteiten aangemeld voor Burendag (weekend van 23 september 2017).

Over Burendag
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2017 vieren we Burendag op 23 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf 13 juni 2017 kunnen de nieuwe activiteiten weer worden aangemeld en kan er financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd.

Ontmoeting
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.
Lees verder op de website.

De kracht van de verbeelding – 8 levensbeschouwingen bezinnen zich samen op vrede op 24-09

juli 17th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor De kracht van de verbeelding – 8 levensbeschouwingen bezinnen zich samen op vrede op 24-09)

170924 poster Vredesweek

170924 Vredesbezinning raamposter 2017

10 Momenten die iedereen tegenkomt als je Nederlands aan het leren bent

juli 13th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor 10 Momenten die iedereen tegenkomt als je Nederlands aan het leren bent)

170713 10 momenten die iedereen tegenkomt

  1. Dat moment waarop je denkt dat je een heel goede zin in het Nederlands hebt gemaakt, maar dan ondekt dat het lidwoord fout is! ‘De’ of ‘het’, who cares!
  2. Dat moment waarop je naar kinderprogramma’s zit te kijken, alles snapt en denkt: “Ik ben nu echt Nederlander!” Lang leve het Jeugdjournaal!
  3. Dat moment waarop je denkt “ik ben klaar met Nederlands leren”. En dan verhuis je, of reis je naar de andere kant van het land, waar de G anders wordt uitgesproken. Moet je het allemaal opnieuw gaan leren!
Deze en nog 7 andere voorbeelden en 5 valkuilen in de Nederlandse taal vind je op de NPO-website netinnederland.nl

Klassieke muziek bij S-Plaza – AERƎA Ensemble Berlin 20-07

juli 12th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie - (Reacties staat uit voor Klassieke muziek bij S-Plaza – AERƎA Ensemble Berlin 20-07)

170720 Ensemble Berlin - S-Plaza

zondag 20 juli 19.30u // S-PLAZA – Bleekplein 1F (binnenplein Schellens)