De Kracht van Diversiteit
Header

AGora-cycli 2015-2016

augustus 25th, 2015 | Posted by Thea in Geen categorie

Academisch GenootschapIn  de periode september 2015 – augustus 2016 wordt een drietal lezingencycli georganiseerd, het resultaat van de samenwerking van drie Eindhovense verenigingen, het Academisch Genootschap (AG), de Vereniging van Vrouwen met een Hogere Opleiding (VVAO-afd. Eindhoven) en het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ-afd. Zuid).

Deze drie AGora-cycli vinden steeds plaats op een donderdagavond, aanvang 20.00 uur, en elke cyclus heeft zijn ‘eigen’ avond.

De AGora-cycli zijn:

  • Het Zal Mijn Zorg Zijn. Deze heeft als onderwerp de stormachtige ontwikkelingen in de gezondheidszorg  en vindt steeds plaats op de tweede donderdagavond van de maand.
  • Brave New World. Deze behandelt de impact van digitalisering op mens en maatschappij en vindt steeds plaats op de derde donderdagavond van de maand.
  • Mondiale Bruggen en Brandhaarden. Deze handelt over actuele geopolitieke vraagstukken vindt steeds plaats op de vierde donderdagavond van de maand.

Er komen in deze cycli tal van actuele onderwerpen aan de orde, gepresenteerd door topwetenschappers en/of ervaren praktijkmensen. Zij zullen hun toehoorders op een toegankelijke wijze inleiden in de materie en aangeven welke ontwikkelingen zich op de dag van vandaag voordoen. Daarna is er voldoende gelegenheid voor discussie.

Locatie: de Meerlezaal van de sociëteit van het Academisch Genootschap, Parklaan 93, Eindhoven.

Voor verdere informatie zie nieuwsbrief.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.