De Kracht van Diversiteit
Header

Bevrijdingsdag zatrdag 5 mei

april 28th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie

180505 RGB KetelhuisDeze dag wordt ook wel ‘Dag van de vrijheid’ genoemd. Viering van de capitulatie van de nazi’s (op 5 mei 1945), die tot dan toe de provincies Utrecht en Noord- en Zuid-Holland nog bezet hielden.

Door het gehele land worden activiteiten georganiseerd. De Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei vindt plaats in Amsterdam en de twaalf provinciehoofdsteden. Elders in het land zijn er verschillende bevrijdingsfestivals, zoals sinds 1980 Bevrijdingspop in Haarlem en het Gelderse Bevrijdingsfestival in Wageningen. Tegenwoordig wordt er in elke provincie en in Amsterdam een Bevrijdingsfestival georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Tijdens het Bevrijdingsfestival Brabant in Den Bosch op 5 mei wordt treden o.a. op My Baby en de Eindhovense rapper Fresku.
De rapper uit Eindhoven doet dit met een zogenoemd vrijheidscollege waarin hij volgens de organisatie van het festival op Bevrijdingsdag ‘maatschappelijke thema’s op prikkelende wijze aan de kaak stelt’.
My Baby vliegt op Bevrijdingsdag als Ambassadeur van de Vrijheid met de helikopter van Defensie naar het festival aan de Pettelaarse Schans. Fresku levert met een vrijheidscollege als spreker een inhoudelijke bijdrage aan het evenement.
Fresku opent het festival, My Baby sluit het af. Het thema van dit jaar luidt ‘Verzet’.

 

Uitgaan op zaterdag 5 mei 2018 Bevrijdingsdag in Eindhoven
Maschine 5 – Techno Bevrijdingsnacht 23:00
Effenaar, Eindhoven NL
Het Ketelhuis, Eindhoven NL
Freedom Is Festival 10:00
Eindhoven by Day – Indoor Bevrijdingsfestival 13:00
Stratumseind, Eindhoven NL

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.