De Kracht van Diversiteit
Header

De Dag van de Dialoog 2 november komt weer in zicht

oktober 7th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie

181007 dag van de dialoog

 

“Het leven is een ontmoeting en de plaats waar dat gebeurd is in de dialoog”
“Wat is er nodig om het hart van anderen erbij te betrekken?”
“Het vermogen om de authentiekheid van een ieder te vieren.”
Vrijdag 2 november kunnen we dit weer allemaal ervaren op de Dag van de Dialoog in Eindhoven. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen.

Het thema van de dialoog
Het thema dat is gekozen voor de Dag van de Dialoog in Eindhoven van 2018, is ‘Domweg gelukkig in Brainport‘.

Een mooie dialoog begint met een mooie gedachte. Een mooie gedachte begint met een mooie vraag. Wat is mijn definitie van een stad waarin ik mij eenvoudigweg gelukkig kan voelen? Wat is mijn eigen beste ervaring van mij gelukkig te voelen in een omgeving? Wat maakte het speciaal dat ik mij gelukkig kon voelen?
Hoe zou Eindhoven Brainport er uit zien als een stad waarin ik mij eenvoudigweg gelukkig kan voelen?  Hoe zou ik dat als droombeeld ervaren?

En hoe zou ik daar zelf aan bijdragen?  Kortom, dit is weer een bijzonder rijk thema voor persoonlijke reflectie en boeiende uitwisselingen die het kenmerk zijn van onze 4-staps dialoogvorm.

De locaties van de dialoog
Terwijl het voorgaande jaar alles plaatsvond op één enkele locatie, en in de jaren daarvoor op vele locaties verspreid door de hele stad, hebben wij nu gekozen voor een tussenvorm van beiden. Vanaf dit jaar zijn wij op zoek naar organisaties die de Dag van de Dialoog in Eindhoven mee willen dragen, op weg naar de vorming van een dialoogcultuur in de stad. Organisaties die een ‘Dialoogplek’ van Eindhoven willen zijn, analoog aan het idee van de “Geluksplekken” van Eindhoven. Binnenkort zullen wij bekend maken welke Dialoogplekken dit jaar mee doen.

Dus neem vrienden, bekenden en familieleden mee, om hen ook een mooie ervaring te gunnen. En verspreid vooral het nieuws, vertel het aan anderen, plaats het op je website als je die hebt, zet het in je facebook, twitter en andere social media. Iedereen is bij ons een ambassadeur van de dialoog.
En dan zien we jullie graag op vrijdag 2 november.

Lees verder op www.eindhovenindialoog.nl

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.