De Kracht van Diversiteit
Header

Debat over Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten 18-11

oktober 26th, 2015 | Posted by Thea in Geen categorie

In Nederland woedt nog steeds een heftige discussie tussen de voor- en tegenstanders van wat ooit een onschuldig kinderfeest was, namelijk Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

OVAA  nodigt belangstellenden uit om op woensdag 18 november a.s. objectief in debat te gaan over de vraag hoe we met deze discussie moeten omgaan. Het debat start om 19.30 uur in wijkgebouw De Dommel aan de Bennekelstraat 131, 5654 DD  Eindhoven.

Als forumleden zijn uitgenodigd prof. dr. Alex van Stripriaan Luïscius, emeritus hoogleraar  Caribbean History en samensteller van de tentoonstelling Zwart+ Wit in het Tropenmuseum,

Bouteibi, docent maatschappijleer en raadslid PvdA in Eindhoven en Rudy Reker, fractievoorzitter LPF. Zij zullen met de zaal in debat gaan over hun standpunten, waarbij de volgende stellingen uitvoering aan bod komen:

  • Is dit nog steeds een kinderfeest in al haar onschuld, waar een kind verblijd wordt met cadeautjes?
    of
  • Is dit een verkapte racistische benadering?

OVAA vindt dat Eindhoven recht heeft op een eerlijk debat, waar iedereen zich in alle openheid kan uitspreken over deze kwestie.
Het zou mooi zijn als wij in deze discussie een weg kunnen vinden waarin alle meningen gesmeed kunnen worden tot een Eindhovense variant van het kinderfeest met Sinterklaas en zijn knechten.

Wilt u deelnemen aan dit debat?
In verband met de organisatie verzoeken wij u voor 11 november een mailtje te sturen naar secretariaat@ovaa-eindhoven.nl 

Rudy Reker

Rudy Reker

Alex van Stipriaan Luiscuis

Alex van Stipriaan Luiscuis

Hafid Bouteibi

Hafid Bouteibi

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.