De Kracht van Diversiteit
Header

Doe mee aan Brabant1000, 1000 ideeen voor een sociaal en leefbaar Brabant 17-09

augustus 31st, 2015 | Posted by Thea in Geen categorie

ZET daagt jou uit mee te doen aan de grootste online brainstorm

Brabant 1000Meedoen is heel eenvoudig, gewoon thuis vanachter je laptop of PC. Je moet je wel aanmelden!

Brabant1000 maakt gebruik van crowdsourcing. We willen ideeën ophalen in de samenleving om Brabant samen nog socialer te maken. Op 17 september gaan we op deze website met 1000 Brabanders brainstormen. Doe eenvoudig mee, thuis vanachter je laptop of PC. Je kunt je eigen ideeën inbrengen en reageren op andermans ideeën om die een stap verder te brengen. We zoeken vooral nieuwe oplossingen op het gebied van eenzaamheid, bereikbaarheid en teruglopende voorzieningen. Je idee kan verfrissend of baanbrekend zijn, maar ook ouderwets goed of geniaal eenvoudig.

Hou 17 september dus alvast vrij in je agenda, van 19.30 tot 20.30 uur, voor Brabant1000.

Kijk voor uitgebreide informatie op http://www.brabant1000.nl/

Thema’s tijdens de brainstorm

Bereikbaarheid
Je kunnen verplaatsen waarheen en wanneer je maar wilt. Dat geeft vrijheid. Door bezuinigingen op het openbaar vervoer en Wmo-vervoer in Brabant wordt dit voor veel mensen steeds moeilijker. Welke ideeën heb jij om deze vrijheid te laten behouden?

Eenzaamheid
Ongeveer 30% van de Nederlanders is eenzaam. Eenzaamheid komt niet alleen voor bij ouderen. Ook veel jongeren tussen de 18 en 25 jaar voelen zich eenzaam. Heb jij ideeën om eenzaamheid te verminderen of voorkomen?

Afnemende voorzieningen
Winkels sluiten, bankfilialen verdwijnen, bibliotheken en politiebureaus sluiten. Het afnemen van deze voorzieningen kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van wonen en leven. Wat zijn jouw ideeën om ervoor te zorgen dat we die kwaliteit toch hoog kunnen houden?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.