De Kracht van Diversiteit
Header

Dutch Happiness week: dialoog op 14 maart

februari 27th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie

170313-17 Dutch Happiness weekGelukkige mensen zijn betere werknemers en betere burgers. Ze zijn actiever, creatiever, minder vatbaar voor ziektes, energierijker en participeren meer dan minder gelukkige mensen. Geluk is van belang op sociaal én economisch gebied. Niet voor niets heeft de VN 20 maart uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van het Geluk’ en nemen instellingen als het Sociaal Cultureel Planbureau geluk op als indicator in hun publicaties.

Het initiatief ‘Geluk voor Eindhoven’ is in 2014 ontstaan uit een samenwerking tussen Het Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen. Het initiatief heeft als doel om kennis en bewustwording rond het thema geluk in de stad Eindhoven te vergroten en samen met partners in de stad te werken aan projecten die geluk in Eindhoven bevorderen.
Vanuit Geluk voor Eindhoven is in 2015 voor het eerst een themaweek rond geluk georganiseerd. Een week vol lezingen, voorstellingen en workshops rond geluk. In 2016 is de tweede editie van Geluk voor Eindhoven gehouden. Naast het Parktheater en Fontys zijn het afgelopen jaar ook het Muziekgebouw Eindhoven, Natlab, en het Van Abbe Museum aangesloten bij de programmering van de themaweek. Om de internationale mens in Eindhoven ook te bereiken is de naam sinds dit jaar: Dutch Happiness Week.

Tijdens de Dutch Happiness Week, organiseert Eindhoven in Dialoog samen met het Parktheater een Dialoog gesprek over het Thema: Betekenis-Vol-Geluk
We gaan dat deel van geluk onderzoeken, waar je zelf invloed op hebt.

Heb je behoefte aan een goed, betekenisvol gesprek, waarin je nieuwe mensen kunt ontmoeten? Schrijf je dan in en laat je op 14 maart verrassen.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Na afloop van de Dialoog om 22:00, is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, kennis te maken en ervaringen uit te wisselen met gasten van de lezing: Het Rendement van Geluk van Kees Klomp

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.