De Kracht van Diversiteit
Header

Eindhoven in Dialoog terug- en vooruit kijken

januari 1st, 2020 | Posted by Thea in Geen categorie
2019 was een goed jaar voor ons Eindhoven in Dialoog, alle voortekenen wijzen er op dat 2020 dat ook weer gaat zijn !

200101 Vrijheidstour Eindhoven
De Dag van de Dialoog werd voor het eerst met name door onze Dialoogplekken zelf georganiseerd. Ieder koos ook zelf een thema dat aansloot bij wat bij hen speelt. Het effect was een fraaie diversiteit aan thema’s. Ook gespreksbegeleiders konden daardoor een thema kiezen dat bij hen past.

Het idee is om in 2020 de dialoogplekken binnen de Week van de Dialoog begin november ook nog de dag te laten kiezen, die het beste bij hen past.
Als gevolg van de Dag van de Dialoog in 2018 ontstond de Vrijheidstour Eindhoven, een samenwerking van Community art project (on)breekbaar, het Freedom Theatre, het Vredesburo en Eindhoven in Dialoog. We doen elke maand in een andere huiskamer een dialoog over bevrijding, de vrijheid en het bestaan, ingeleid door een monoloog en een kunstkistje, geïnspireerd door interviews van 12 heel verschillende Eindhovenaren.
Drie keer doen we meerdere dialogen tegelijk. De eerste keer was in december j.l. bij Eindhoven in Beeld, ingeleid door meerdere monologen en kunstkistjes. Daardoor werd nog duidelijker wat de bedoeling is van de Tour: meerdere perspectieven op het thema naast elkaar laten staan.
De tweede keer dat we meerdere dialogen tegelijk doen is op 5 mei 2020 ‘s middags en ‘s avonds. De derde en laatste keer zal in september zijn. Gespreksbegeleiders voor beide keren kunnen zich al aanmelden !

Lees verder voor verdere activiteiten in 2020.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.