De Kracht van Diversiteit
Header

Eindhoven zoekt een burgemeester – meedenkavonden 2 en 4 februari

januari 26th, 2016 | Posted by Thea in Geen categorie

160202 avond meedenken burgemeester profielDenk mee: welke eigenschappen moet een nieuwe burgemeester hebben en waar moet hij of zij zich voor inzetten?

Dit jaar neemt burgemeester Van Gijzel afscheid. Hij is dan 8 jaar burgemeester geweest. Een nieuwe burgemeester vult het ambt natuurlijk op zijn of haar eigen manier in. Maar welke eigenschappen moet een nieuwe burgemeester volgens u hebben en waar moet hij of zij zich voor inzetten?

De gemeenteraad stelt een profiel op voor een nieuwe burgemeester en wil ook graag uw mening meenemen in de uiteindelijke profielschets. Waar moet een burgemeester aan voldoen? Moet de nieuwe burgemeester de huidige lijn blijven volgen of juist een andere weg inslaan? Hebt u eigenschappen of doelen gemist? Kortom: u kunt aangeven wat voor u belangrijk is bij het opstellen van de profielschets.

Uw mening telt mee
Uw reacties, die voor 1 februari binnen moeten zijn, vormen samen met het eisen- en wensenpakket van de gemeenteraad de basis waar vanuit de uiteindelijke profielschets samengesteld wordt.
Vul de enquête in deze link op via de speciale pagina op de website van de gemeente Eindhoven.
De uitslag van de enquête wordt op 10 februari gepubliceerd, voordat ze aan de gemeenteraad wordt aangeboden. De concept-profielschets wordt 23 februari in de raad vastgesteld. Een profielschets waar ook uw mening in kan zitten. Waarin u kenbaar heeft kunnen maken wat voor burgemeester Eindhoven de komende jaren nodig heeft.

Meedenk-avonden burgemeestersprofiel
Wilt u liever in gesprek om uw wensen te delen?
Dat kan op 2 februari voor inwoners en op 4 februari voor organisaties. Beide avonden beginnen om 20:15 uur in het Stadhuis. U moet zich wel aanmelden.

Aanmelden
Aanmelden kan tot maandagochtend 1 februari via telefoonnummer 040-238 2543 of mail naar
griffie@eindhoven.nl. Geef aan voor welke avond u zich aanmeldt, en als dat voor de bijeenkomst op 4 februari is, geef dan ook aan namens welke organisatie u komt.

De route naar een nieuwe burgemeester
Het vastgestelde profiel gaat naar de Brabantse Commissaris van de Koning waarna de vacature in de Staatcourant wordt gepubliceerd. Na selectie van de kandidaten door de Commissaris van de Koning
en de vertrouwenscommissie wordt een aantal kandidaten uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken met de vertrouwenscommissie, bestaande uit gemeenteraadsleden en de locoburgemeester (als adviseur). Op basis van het advies van deze commissie doet de gemeenteraad een aanbeveling voor benoeming aan de Minister. Uiteindelijk tekent de Koning het benoemingsbesluit van de nieuwe burgemeester. Een procedure die waarschijnlijk in september afgerond is.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.