De Kracht van Diversiteit
Header

Freedom Run 2017 zondag 22 oktober

juni 1st, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie
171022 Freedom Run
‘Bewegen in vrijheid’ is het jaarlijks terugkerend thema van de Freedom Run.
De Stichting 18 september heeft een nieuwe manier van herdenken opgezet. ‘Sportief bewegen’ inspireert, motiveert en emotioneert mensen immers. Het maakt energie los. Hardlopen geeft je het gevoel van vrijheid’, verwoordt Willem Biermans van de Stichting 18 september de gedachte.
Ook geeft hij aan ‘Wij leven in een vrij land, in vrede en welvaart. Hoe het is geweest om in bezet gebied te moeten leven kan ik mij nauwelijks voorstellen. Vrij zijn en je vrij voelen is van alledag. Maar vrijheid is nog steeds geen vanzelfsprekende zaak. Kijk om je heen en je beseft dat het thema van de run steeds actueel blijft”. ‘Bewegen in vrijheid’ is het jaarlijks terugkerend thema van de Freedom Run.171022 caravan Freedom Run

Een speciale versie gaat het worden met maar liefst vijf afstanden. De afstanden dragen ieder de naam van een bevrijder. En zullen allemaal in het teken staan van een extra eerbetoon.
Nu het nog mogelijk is leek het team Freedom Run het fantastisch om hen bij leven te eren. Ja zelfs een van de bevrijders op het evenement aanwezig laten zijn zodat u die kunt ontmoeten is het streven!
U gaat bij alle uitingen op spandoek, facebook, website, startnummer en zelfs op de herinneringsmedaille van de Freedom Run, vijf gezichten van veteranen zien. Zij hebben allemaal gevochten in de omgeving van Eindhoven, Son en Best.
De deelnemers treden dit jaar letterlijk, op het mooie en historische parcours, in de voetsporen van deze vijf bevrijders.

171022 Freedom Run-afstanden
Hoe laat het startschot gaat klinken is afhankelijk van de afstand die door de deelnemer gaat worden gelopen. Plaats van handeling is weer het terrein rondom het museum Bevrijdende Vleugels gelegen aan de Sonseweg te Best.
Geheel in de sfeer van onze bevrijders gaat het parcours over harde zandgronden en is de afstand in miles uitgedrukt.

Voor meer achtergronden van Armando, Bill, Ken, Denys en Joe en verdere informatie kijk op de websiteĀ www.freedomrun.nlwww.freedomrun.nl

Steun de stichting 18 september en doe mee.

Met sportieve groet,
Team Freedom Run
Bram Biermans, Frank van Dijk, Vincent Vloemans, Willem Biermans

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.