De Kracht van Diversiteit
Header

Freedom Run 2018 – eerbetoon aan onze bevrijders !

oktober 8th, 2018 | Posted by Thea in Geen categorie

181028 Freedom run

De zomervakantie ligt achter je. Nog nagenietend van alle vrijheden van een ontspannen vakantie loert nu het sportieve spook om de hoek. Binnenkort zal je, bij het verbranden van het laatste vakantie vetrolletje, voelen wat echt vrij zijn betekent. Tenminste als jij je inschrijft voor de Freedom Run en mee gaat hardlopen op de grens van Best, Son en Eindhoven.

De vierde editie van de Freedom Run gaat van start. Een hele bijzondere recreatieve loop waar u deelgenoot van kunt zijn. De run vindt plaats op zondag 28 oktober 2018. Het start schot klinkt om 11.30 uur voor de kids runs. Als volwassenen start u vanaf 12.00 uur en kunt u kiezen uit maar liefst 3 afstanden.

Hoezo heel bijzonder ?
De stichting 18 september, waarvan de Freedom Run onderdeel is, brengt dit jaar een eerbetoon aan onze Amerikaanse bevrijders. Met een zeer persoonlijke hulde aan Joe Mann en Robert Cole. Zij vormen dit jaar ‘het gezicht’ , samen met de vijf bevrijders uit de vorige editie, van de Freedom Run.
In september 1944 is in de bossen waar gelopen gaat worden ongekend fel gevochten. Duitse troepen probeerden te voorkomen dat de gelande Amerikaanse parachutisten door konden breken. Twee bijzonder moedige mannen sneuvelden in deze strijd. Luitenant-Kolonel Robert Cole en soldaat Joe Mann zijn voor hun moed beiden postuum onderscheiden met de hoogste militaire eer. De ‘Medal of Honor’.

Beide bevrijders hebben gevochten in de omgeving waar u gaat lopen.
De start is weer op het terrein van het museum Bevrijdende Vleugels. Nieuw dit jaar is dat niet alleen de kidsruns maar alle afstanden gaan door de Dakotahal van het museum. Verder leidt het prachtig en geheel nieuwe parcours voor de drie langere afstanden door de bossen langs enkele gedenk monumenten. Voor de deelnemers van de 8 en 10 miles vormen nog extra de velden van de Sonniuswijk en de historische grond van De Paulushoef het decor. Niet alleen worden de deelnemers sportief uitgedaagd maar tegelijk ook vermaakt. Er zal een heuse deejay, ondersteund door GOBO events, aanwezig zijn voor de jeugdige tieners en twintigers. DJ Riet is zijn naam. En dat is nog niet alles. Bij de bevoorradingpost zal muziek te horen zijn. En bij het naderen van de finish hoor je van ver al het geluid van de vijfkoppige band 7 DAYS.

Freedom Run 2018 vormt een gezellige en bijzondere sfeer door het thema daar kunt u zeker van zijn. Daarnaast gaat u niet alleen met een bezweet shirt naar huis maar ook met een speciaal aandenken.

Doe gezellig mee ! Voor het inschrijfgeld hoeft u het zeker niet te laten en is inclusief een consumptie. U steunt tevens de stichting 18 september met uw deelname.

Het maximaal aantal inschrijvingen bedraagt 750, en de inschrijf termijn sluit op vrijdag 19 oktober. Dus wees op tijd en schrijf u nu in op www.freedomrun.nl

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.