De Kracht van Diversiteit
Header

Inschrijving Burendag 28 september geopend

augustus 12th, 2019 | Posted by Thea in Geen categorie
190703 Hoe vier je burendag
Burendag wordt ieder jaar door Douwe Egberts en het Oranje Fonds georganiseerd om contact tussen buurtgenoten te bevorderen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Burendag biedt iedereen in Nederland een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met hun buren. Zo kan iedereen ontdekken wie er in zijn of haar buurt woont en wordt tijdens Burendag vaak de basis gelegd voor nieuwe contacten. Zo kan één dag een effect hebben dat veel langer duurt.Extra ondersteuning
Dit jaar bieden Douwe Egberts en het Oranje Fonds een aantal buurten in het land een extra steuntje in de rug. Het gaat om buurten in Utrecht, Friesland, Drenthe, Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg en Noord-Brabant. Door bewoners te helpen bij het organiseren van Burendag willen de organisatoren drempels wegnemen. Het is de bedoeling dat deze aanpak in de komende jaren kan worden opgeschaald.

190703 Oranjefonds - burendag‘Iedereen kan meedoen’
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “We willen iedere inwoner van ons land van harte uitnodigen om mee te doen met Burendag. Meedoen is heel gemakkelijk en kan al door een koffiemoment te organiseren voor mensen uit de buurt. Daar is niet meer voor nodig dan wat tafels, stoelen, koffie en misschien wat lekkers. Maar groots uitpakken kan natuurlijk ook. Met je buren in contact komen kan heel simpel zijn en het kan enorme meerwaarde bieden.”

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.