De Kracht van Diversiteit
Header

Lokaal succes mensenrechten in Nederland

december 10th, 2016 | Posted by Thea in Geen categorie
161208-weert-pioenier-mensenrechtenWeert werd donderdag 8 december tijdens het landelijke congres “Mensenrechten op Lokaal Niveau” geroemd als pionier. De bijeenkomst in Utrecht werd georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook was het College voor de Rechten van de Mens vertegenwoordigd.
Wethouder Gabriels sprak namens Weert over hoe in deze gemeente lokaal invulling wordt gegeven aan de mensenrechten. Zo kwamen o.a. de campagne “Streep door Discriminatie”, het beleid en acties voor mensen met een beperking, de Landelijke dag voor homo’s met een handicap en aandacht in zorginstellingen (keurmerk de Roze Loper in Zorgcentrum St. Martinus) aan bod. Ook werden de initiatieven zoals de regenboogvlag, de gastlessen van wethouder Gabriels over discriminatie en de verkeerslichten op het Bassin gepresenteerd.
Andere gemeenten en het Rijk roemen de inzet van Weert. De zaken die Weert onderneemt hebben een domino effect: andere steden haken aan op onze initiatieven. Weert is in sommige zaken voorloper en daarvoor mocht Weert in Utrecht complimenten voor ontvangen

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.