De Kracht van Diversiteit
Header

Nederland is een land om je thuis te voelen

december 26th, 2015 | Posted by Thea in Geen categorie

151225 Koning Willem-AlexanderDe koning sprak de bevolking staand toe vanuit villa Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Het was Willem-Alexanders derde kerstrede.

Het begin van de toespraak:

“Kerstmis geeft ons een moment van bezinning. Door even afstand te nemen van de dagelijkse stroom aan gebeurtenissen, kan duidelijker worden waar we zelf in geloven en waar we zelf voor staan. Daaraan is ook behoefte, nu Europa wordt geconfronteerd met een van de grootste uitdagingen van de afgelopen decennia. De aanslagen in Parijs liggen nog vers in ons geheugen. In de regio’s om ons heen zijn grote groepen mensen door terreur en geweld op drift geraakt. Zij zoeken ook in Nederland een veilig heenkomen en een kans op een beter leven.
Veel mensen in Nederland maken zich zorgen over de toekomst en vragen zich af hoe we onze eigen manier van leven kunnen beschermen in een wereld waarvoor we ons niet kunnen afsluiten. Wat ons na aan het hart ligt, is onze vrijheid en de mogelijkheid onze eigen keuzes te maken. Voor die vrijheid is zo hard gevochten en zijn zoveel offers gebracht!

De complete kersttoespraak kunt u beluisteren via deze link

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.