De Kracht van Diversiteit
Header

‘Samen op weg’ in de wijk Gestel

december 6th, 2014 | Posted by Thea in Geen categorie

Samen op weg GestelJe komt uit een ander land, spreekt geen of nauwelijks Nederlands en je moet je weg maar zien te vinden in De Bennekel. St. OVAA is in november gestart met een nieuw project.

OVAA heeft in samenwerking met o.a. WIJeindhoven, Lumens in de buurt en basisschool De Kameleon in november het project ‘Samen op weg’ gestart. Via waardebonnen van de gemeente Eindhoven is geld beschikbaar gesteld om dit project te ondersteunen.

De werkgroep bestaat uit negen enthousiaste, allochtone vrouwen die willen oefenen met de Nederlandse taal en die het leuk vinden om dingen te leren over allerlei verschillende onderwerpen. Dit is zeer divers, denk maar aan bewegen, gezondheid en het opvoeden van kinderen.
De vrouwen zijn afkomstig uit maar liefst zeven verschillende landen: Polen, Turkije, Somalië, Soedan, Kosovo, Bulgarije en Mozambique. Allemaal wonen zij in De Bennekel en hun kinderen gaan naar basisschool De Kameleon. Om met elkaar te kunnen praten in deze bijeenkomsten staat de Nederlandse taal centraal. Ook leren de vrouwen van elkaar over de gewoontes en gebruiken in hun eigen land en de verschillen tussen deze landen. Op deze manier krijgen ze ook meer begrip voor elkaar. Maar waar het vooral om gaat is natuurlijk hoe het er in Nederland aan toegaat. Door het bijwonen van deze bijeenkomsten leren deze vrouwen steeds beter hun weg vinden in de Nederlandse samenleving, nemen ze steeds vaker deel aan activiteiten in de wijk en gaan ze zich echt thuis voelen in de wijk.

De groep wordt begeleid door een vrijwilliger van Stichting OVAA, Caro Dings. Een consulent van OVAA ondersteunt de groep en de vrijwilliger.

Basisschool De Kameleon heeft op dinsdagmiddag een ruimte beschikbaar gesteld, waar de groep bij elkaar komt. De vrouwen praten dan met elkaar over allerlei zaken die hen bezighouden.

Het project gaat door tot eind april en zal bestaan uit 20 bijeenkomsten. Gezien het enthousiasme van de huidige deelnemers ligt het in de planning begin volgend jaar te starten met een nieuwe groep.

Wilt u informatie over dit project, dan kunt u contact opnemen met de consultent van OVAA, Janet van Eijs: janet.van.eijs@ovaa-eindhoven.nl

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.