De Kracht van Diversiteit
Header

Sta even stil en doe mee met de herdenking op 4 mei!

maart 28th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie
170328 Ereveld komt tot LevenOp vrijdag 4 mei 2017 komt het Ereveld op de begraafplaats de ‘Oude Toren’ in Eindhoven even tot leven. Honderden geallieerde oorlogsslachtoffers krijgen een gezicht omdat ze worden vertegenwoordigd door jongeren.
Bekijk de video via onderstaande link (trailer) om meer te weten over dit unieke herdenkingsconcept.
Wij zijn op zoek naar jongeren die op vrijdag-avond 4 mei een oorlogsslachtoffer een gezicht willen geven. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen onder begeleiding meedoen. De maximale leeftijd is 21 jaar.

Ereveld Eindhoven komt tot Leven – 4 mei
Een deel van de begraafplaats ‘De Oude Toren’ is in gebruik als militaire begraafplaats van het Gemenebest. Er liggen 686 slachtoffers begraven, vrijwel allen oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Bijna vier/vijfde daarvan was onderdeel van de luchtmacht, en is gesneuveld bij luchtaanvallen tussen 1941 en 1944 boven dit deel van Nederland, of bij terugkeer uit Duitsland. De hier begraven slachtoffers van de landmacht sneuvelden tussen september 1944 en mei 1945; zij zijn afkomstig uit twee Britse hospitaals (79th en 86th British General Hospitals) die in die periode in Eindhoven waren gevestigd. Van de begravenen is 570 Brits, 38 Australisch, 50 Canadees, 1 Zuid-Afrikaans, 4 Nederlands, 9 Nieuw-Zeelander en 14 Pools.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.