De Kracht van Diversiteit
Header

Rabobank Clubkas Campagne – Stem op de stadswandeling voor Syrische nieuwkomers!

april 18th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie

170407 Rabobank Clubkas poster (3)Een stadswandeling door Eindhoven versnelt de integratie van vluchtelingen. Wij vinden het belangrijk dat de nieuwkomers snel en doeltreffend kennismaken met de stad Eindhoven, haar geschiedenis en markante gebouwen en instituten. Een uitstekend middel daartoe is een (digitale) stadswandeling. Het inzetten van de ervaringen en talenten van ex-migranten en de statushouders zelf ziet OVAA als een buitengewoon krachtig instrument bij de integratie van vluchtelingen.

Dit kost natuurlijk geld, daarom vinden wij de Clubkas Campagne van de Rabobank een prachtige kans om dit geld bij elkaar te brengen. Maar daar hebben wij u voor nodig!

Stem op ons!
Alle leden van de Rabobank Eindhoven-Veldhoven hebben een persoonlijke kaart ontvangen met een unieke stemcode om met te doen met de Rabobank Clubkas Campagne.  Met deze code kunt u stemmen op de clubs die u een warm hart toedraagt. De stemperiode loopt van donderdag 6 april tot en met zondag 30 april 2017. Breng uw stem uit via de website en steun ons mooie initiatief.

Hoe pakken wij dit project aan?
We willen daarvoor de al bestaande Stadswandeling Eindhoven van stichting Microtoerisme InZicht gebruiken en hebben hiervoor al toestemming gekregen van de maker Jaap Geerling. Ook hebben wij een jonge enthousiaste Syriër gevonden die bereid is de tekst in te spreken in het Arabisch, specifiek voor de Syrische nieuwkomers.  Hij is van mening dat de stadswandeling een uitstekende manier is om zijn landgenoten snel kennis te laten maken met de stad Eindhoven. Lees verder ….

In de toekomst hebben wij de ambitie om de wandeling te vertalen in verschillende talen zodat iedere inwoner van Eindhoven, onafhankelijk van zijn of haar afkomst, de stad leert kennen en zich hier snel thuis voelt.

Uitdaging voor elke gemeente
Iedere gemeente zoekt op dit moment naar een balans tussen het urgente vraagstuk om enerzijds de asielstroom in goede banen te leiden en anderzijds rekening te houden met de lokale en landelijke belangen. OVAA kijkt samen met andere organisaties naar oplossingen voor het  versnellen van het participatieproces en het inzetten van  doeltreffende manieren en instrumenten voor acceptatie en integratie.
Acceptatie door de stad en de wijken
OVAA zorgt voor de verbinding tussen buurtbewoners en vluchtelingen. Hierbij stelt zij de eigen kracht van bewoners in de wijken, zowel die van oude als nieuwkomers, centraal. Bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten als ‘Samen op weg’, ‘Kom buurten bij OVAA’ en ‘Fiets je vrij’ in de wijk Gestel. En recentelijk het succesvolle project ‘(On)breekbaar waar mensen van verschillende nationaliteiten hun kracht en kwetsbaarheid konden laten zien door het maken van een kistje.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.