De Kracht van Diversiteit
Header

Stemt u ook op de nominatie van de Eindhovense Fakkeltocht?

oktober 14th, 2013 | Posted by Thea in Nieuws

De Eindhovense Fakkeltocht is dit jaar genomineerd voor de eervolle prijs ‘Ambassade van de Verdraagzaamheid’. De Fakkeltocht krijgt deze nominatie omdat zij zich al meer dan 20 jaar hard maakt voor thema’s als Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid. En omdat zij jaarlijks duizenden mensen voor deze thema’s op de been weet te brengen. De prijs Ambassade van de Verdraagzaamheid is een eervolle titel die jaarlijks wordt vergeven door het Paleis van de Verdraagzaamheid.
Deze stichting stelt zich als doel het bevorderen van de verdraagzaamheid. Dat doet zij onder andere door initiatieven die verdraagzaamheid bevorderen voor het voetlicht te brengen.

De verkiezing
Naast de Fakkeltocht zijn 4 andere organisaties  genomineerd om ‘Ambassade van de Verdraagzaamheid 2013’ te worden. De winnaar wordt bepaald aan de hand van wie de meeste stemmen krijgt. Op 16 november wordt, op de UNESCO internationale dag van Verdraagzaamheid, de winnaar bekend gemaakt. De organisatie van de Fakkeltocht is erg trots op de nominatie en roept iedereen op om te stemmen. Dit kan op de website www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de nominatie.

De Fakkeltocht
Jaarlijks wordt in Eindhoven op kerstavond (24 december) de Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid gelopen. De tocht werd voor het eerst georganiseerd nadat in 1992 in het Duitse Solingen aanslagen waren gepleegd op Turkse immigranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van  Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid. De Fakkeltocht zou niet plaats kunnen vinden zonder Café Wilhelmina, Catharinakerk, Fatihmoskee, Gemeente Eindhoven,  OVAA,
Regiopolitie Binnenstad, Stichting Africa4Real, Stichting Vredesburo Eindhoven, Switch, TINT/ESK, TPN-­‐E, World Peace Flame en vele vrijwilligers.

Voor meer informatie: www.fakkeltochteindhoven.nl of Switch: Sonja Willems, tel: 06 42712331, email: s.willems@maakdeswitch.nl
Zie ook facebook: www.facebook.com/fakkeltochteindhoven

Zie hier de PDF-versie: Fakkeltocht genomineerd voor ambassade van de verdraagzaamheid

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.