De Kracht van Diversiteit
Header

Themadag ‘De economische meerwaarde van senioren in de participatiesamenleving’ 13 oktober

september 30th, 2014 | Posted by Thea in Geen categorie

Zelfredzaamheid, eigen regie en keuzevrijheid zijn thema’s die voor steeds meer mensen belangrijk zijn, gezien de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Zeker in de derde en vierde levensfase waarin de kans steeds groter wordt dat men een beroep doet op hulpmiddelen en zorgverleners. Een samenleving met meer ouderen en chronisch zieken, gecombineerd met de huidige bezuinigingen, maakt dat zelfredzaamheid en eigen regie niet alleen maar een wens is van ouderen, maar noodzaak wordt.

Graag nodigen Stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant (VBOB) en de provincie Noord-Brabant u uit voor de Themadag op maandag 13 oktober 2014 waarin het volgende thema centraal staat: ‘De economische meerwaarde van senioren in de participatiesamenleving’.

Voor wie?
Deze dag is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij en zich in wil zetten voor toekomstbestendige ouderen en ouderenzorg in Brabant, met als doel met elkaar na te denken en te praten over wat de veranderende maatschappij voor ouderen en chronisch zieken betekent. En andersom, wat ouderen betekenen voor onze huidige samenleving en welke cruciale rol zij daarin spelen.

Programma
Diverse toonaangevende sprekers zullen hun visie geven op de ontwikkelingen in de ouderenzorg en ingaan op het maatschappelijk rendement en de economische meerwaarde van senioren in de huidige participatiesamenleving. Tijdens deze bijeenkomst gaan we hierover met elkaar in gesprek. Kijk voor hier voor het Programma VBOB Themadag 2014 van de bijeenkomst.
Het voorzitterschap van deze Themadag is in handen van Harrie Dirkx, oud-voorzitter VBOB, thans voorzitter KBO Etten-Leur Centrum-Zuid.

Wanneer en waar?
De Themadag wordt gehouden op 13 oktober 2014 van 10.00 tot 16.00 uur in Theater de Schalm, Meiveld 3, 5501 KA Veldhoven.

Aanmelden
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden via het online registratieformulier op http://www.vbob.nl/projecten/themadag-maandag-13-oktober-2014/ . Aanmelding geschiedt in
volgorde van binnenkomst. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u per e-mail een bevestiging van deelname.

website: www.vbob.nl
e-mail: info@vbob.nl

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.