De Kracht van Diversiteit
Header

Themamiddag ‘Kleurrijk verbindt’ in kader Dag tegen racisme

maart 26th, 2019 | Posted by Thea in Geen categorie

190324 Kleurrijk040Acht organisaties bundelden hun krachten om op zondag 24 maart een interessante en interactieve middag te organiseren met als thema ‘Kleurrijk verbindt’.

Milagros (CLO) en Ilse (Wereldtafel) heetten de aanwezigen welkom en gingen kort in wat het nieuwe samenwerkingsverband ‘Kleurrijk40’ voor ogen heeft om gezamenlijk culturele activiteiten te organiseren in de regio Eindhoven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van elkaars kracht en kennis.

Tijdens de hele middag kon genoten worden heerlijke hapjes gemaakt door vrijwilligers van de deelnemende organisaties. Vervolgens droegen leden van de poëzieclub gedichten voor die aansloten op het thema.
Patrick van der Voort van Kleurrijke Stad verzorgde de inleiding van het gesprek met drie dames: Wat betekent ‘kleurrijk verbindt’ voor jou en hoe geef je er invulling aan.
Vanuit hun eigen dromen en perspectief gaven Esra Althmis (Stichting Ik wil), Ilse Johan (Wereldtafel) en Dagmar Mous (Vreemdelingen informatiepunt Eindhoven) een boeiend en bevlogen verhaal over hun invulling van dit thema. Ook vanuit het publiek werden visies en invullingen gedeeld.
Daarna tijd voor wat beweging: een swingende salsa workshop met de Columbiaanse dansgroep van Dorangela Gerald.
Een tweede sessie van de poëzieclub sloot het programma af met mooie gedichten met aansluitend prachtige Spaanse gitaarmuziek van Ruud Post.
Voor degenen die zich hadden opgegeven was er ook nog een heerlijke gezamenlijke Indische maaltijd.
Een geslaagde middag voor alle aanwezigen.
Deze middag werd georganiseerd door het samenwerkingsverband van Stichting Kleurrijke Stad, CLO, Stichting Hibiscus, Stichting Welzijn NewBeginning, Nos Mundu, Bintang Maluku, stichting OVAA en de Wereldtafel.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.