De Kracht van Diversiteit
Header

Tussen twee vuren: bicultureel en LHBT

april 16th, 2015 | Posted by Thea in Geen categorie

Acceptatie LHBT - MovisieEen grote groep mensen in Nederland groeit op in een andere cultuur met eigen tradities en gewoonten.  Dit noemen we bicultureel zijn: naast je Nederlandse achtergrond heb je ook een band met minimaal nog één andere cultuur.
Gemiddeld ligt onder biculturelen de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit moeilijker dan onder andere Nederlanders. Dat maakt biculturelen met lesbische, homo, biseksuele en transgender (LHBT) gevoelens kwetsbaar: ze leven vaak jarenlang met een groot geheim.

Biculturelen met LHBT-gevoelens vormen een diverse en vrij onzichtbare groep. Tegelijkertijd kunnen ze te maken krijgen met verschillende vormen van weerstand en zijn ze kwetsbaar op uiteenlopende levensgebieden. Uitkomen voor hun gevoelens is niet altijd makkelijk, zeker niet wanneer hun omgeving die niet accepteert. Wat betekent dit voor zowel deze gemeenschappen als voor de mensen met een biculturele achtergronden LHBT-gevoelens? En welke ondersteuning hebben deze groepen nodig van gemeenten, sociale professionals en belangenorganisaties?

Hoe staat het met de acceptatie?
Lees het artikel op de website van Movisie:  https://www.movisie.nl/artikel/tussen-twee-vuren-bicultureel-lhbt

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.