De Kracht van Diversiteit
Header

Uitnodiging 23-11: Tilburg tegen ebola

november 18th, 2014 | Posted by Thea in Geen categorie

141123 Tilburg tegen ebolaIn Tilburg wonen tweehonderd mensen uit Sierra Leone, het land dat het zwaarste wordt getroffen door ebola. Terwijl de epidemie in andere landen tot staan lijkt gebracht, stijgt het aantal besmettingen in Sierra Leone nog sterk. Samen met de Sierra Leonese gemeenschap in Tilburg wil het Wereldpodium zich inzetten voor mensen in Sierra Leone. Dat doen we met de actie ‘Tilburg tegen ebola’ die de hele maand december zal lopen. Een actie waar we ú graag bij betrekken.

Het plan is om in januari 2015 niet minder dan 2015 WakaWaka-lampen in Sierra Leone te krijgen. Deze lampen worden opgeladen in zonlicht en kunnen vervolgens 150 uur lang licht geven. Ze zijn een enorme steun voor de gezondheidswerkers in Sierra Leone. Met het licht van de WakaWaka kunnen ze ook ’s avonds en ’s nachts mensen opzoeken, naar het ziekenhuis brengen en verzorgen. De inzet van deze lampen is bovendien een duurzame vorm van ontwikkelingshulp: wanneer de epidemie voorbij is, kunnen ze blijvend dienst doen in de ziekenhuizen en gezondheidsposten.

Aanstaande zondagmiddag 23 november van drie tot half vijf, organiseren we een informatieve bijeenkomst in de grote zaal van theater de Nwe Vorst. We nodigen u daar van harte voor uit. Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met Abubakarr Bangura van de Sierra Leonese gemeenschap in Nederland. Microbioloog Jan Marcelis van het Elisabeth Ziekenhuis vertelt over het verloop van de epidemie en duurzaam ondernemer Maurits Groen van WakaWaka licht toe hoe de lamp werkt en wat hij voor mensen in ontwikkelingslanden kan betekenen.

We zouden het geweldig vinden wanneer u er zondag bij bent en met ons meedenkt over de opzet en uitvoering van deze actie.

Wereldpodium

‘Tilburg tegen ebola’ is een initiatief van Sierra Leone Central Union, Switch en het Wereldpodium

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.