De Kracht van Diversiteit
Header

Vacature: Participatiecoaches Meedoen in de wijken

januari 19th, 2015 | Posted by Thea in Geen categorie

Meedoen in de wijken is een gezamenlijke activiteit van Rode Kruis, Humanitas en Stichting Ovaa.

Meedoen in de wijken biedt ondersteuning bij taal en participatie aan Eindhovenaren van buitenlandse afkomst die hun Nederlands willen verbeteren en daardoor (beter) kunnen deelnemen aan de samenleving.

Het doel is participatie; de verbetering van de taalvaardigheid is daartoe middel. De taalondersteuning wordt geboden door vrijwillige taalcoaches. Ze geven een half jaar taalondersteuning aan deelnemers. Deelnemers kunnen kiezen tussen ondersteuning individueel of in groepsverband. Taalgroepen worden samengesteld op basis van niveau, interesse en wijk. Het is altijd maatwerk. Na de taalondersteuning stimuleren en ondersteunen vrijwilligers deze deelnemers in het bereiken van hun participatiewensen. Participatie voor de een kan zijn betrokkenheid als ouder bij de school van hun kind ; een ander wil vrijwilligerswerk gaan doen; weer een ander zoekt de weg naar een opleiding of werk; etc.

Voor de participatietraject naar vrijwilligerswerk en wijkactiviteiten zoeken we participatiecoaches.

Taakomschrijving
Hhet begeleiden van deelnemers bij het vinden van  vrijwilligerswerk of activiteiten in de wijk.

Gevraagde competenties:

  •  Je hebt affiniteit met de doelen en doelgroep
  • Je hebt kennis en inzicht in de sociale kaart en participatiemogelijkheden (activiteiten, verenigingsleven en  vrijwilligerswerk in Eindhoven)
  • Je kunt effectief (praktisch en coachend) ondersteuning bieden bij het proces van de deelnemer naar participatie
  • Je hebt affiniteit en ervaring met het werken binnen een vrijwilligersorganisatie

Uren inzet : 1 (één) dagdeel per week

Indien je belangstelling hebt voor deze boeiende vrijwilligersfunctie, mail dan je sollicitatie met CV naar: taalcoaches.eindhoven@humanitas.nl

Voor eventuele vragen en nadere informatie kun je bellen met de projectcoördinator van Meedoen in de wijken, Sushma van Dalfsen via 06-47297785 (ma, di en do: 10:00 – 15:00 uur)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.