De Kracht van Diversiteit
Header

Vredesweek 2020 Eindhoven – Activiteiten in het kader van ‘verbinden’

september 1st, 2020 | Posted by Thea in Nieuws

200901 Vredesweek 2020 Eindhoven

Ondanks de problemen die er op dit moment spelen zal er ook dit jaar in Eindhoven een Vredesweek gehouden worden. Speciale aandacht zal geschonken worden aan activiteiten die als thema ‘verbinden’ hebben.
Uiteraard zullen bij alle activiteiten de maatschappelijke afspraken aangaande corona in acht genomen worden. Omdat de activiteiten bepaald worden door ‘wat er kan’ is het voor iedereen aan te raden om regelmatig de websites van organisaties te bezoeken of te kijken op de agenda van mondiaal Eindhoven www.eindhoven-mondiaal.nl
of op de webpagina van het Vredesburo www.vredesburo.nl

De activiteiten van dit jaar:

Op woensdag 16 september om 10:00u is op de Paradijslaan de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst van mensen die ‘verdwenen zijn in Wit-Rusland.

Op zondag 20 september is er in het parktheater de afsluiting van de activiteiten van de Vrijheidstour: een jaar lang (van Vredesweek tot Vredesweek) gesprekken over de betekenis van vrijheid en vrede in het kader van 75 jaar bevrijding en 100 jaar stad. Thema van de dag is ‘vier je vrijheid’.

Op zaterdag 26 september is er een Vredeswandeling in het kader van ‘Vrede verbindt’ vanaf 10 uur op het Vredespad in de wijk Meerhoven (verzamelen bij de Hangar bij winkelcentrum Terminal M in Eindhoven (Meerhoven). Informatie, gesprek en uitleg over het Vredespad.

Op zaterdag 26 september is er een symposium/werkconferentie in Dynamo (Catharinaplein 21) met als titel: ‘Forms of resistance/Resistance takes many forms’. Deze bijeenkomst is gericht op de vraag : “hoe geven (jonge) mensen uiting aan hun protest en wat zijn idee├źn om mensen in beweging te brengen. Hoe verbinden we mensen weer met het idee van een betere wereld: van Palestina via Libanon naar Wit-Rusland”.

Op woensdag 30 september vanaf 17:30u zal er door de werkgroep Eindhoven~Kobane een informatieve en muzikale maaltijd geserveerd worden op de Kronehoefstraat 30A (gebouw van de stichting ‘ik wil’). Thema van de bijeenkomst is: ‘Vrede verbindt verschil”.

Het is mogelijk dat er nog aanvullingen komen op dit programma. Daarvoor is het raadzaam om de bovengenoemde websites te bezoeken. Centraal aanspreekpunt voor het totale programma is het Vredesburo op de Grote Berg 41: info@vredesburo.nl.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.