De Kracht van Diversiteit
Header

Werkconferentie jeugdwerkloosheid onder migranten

oktober 8th, 2015 | Posted by Thea in Geen categorie

151007 aanpak jeugdwerkloosheid onder migrantenOok op 7 oktober werd de werkconferentie jeugdwerkloosheid onder migranten georganiseerd bij het Summa Collega, een plek is van jongeren zelf.

Aanleiding Werkconferentie
Hoewel de werkgelegenheid aantrekt, blijft jeugdwerkloosheid, en dan met name die onder migrantenjongeren, een probleem.  Mogelijke oorzaken daarvan zijn gebrek aan werkervaring, een verkeerde opleidingskeuze of een negatief imago bij werkgevers.  De directe leefomgeving van migrantenjongeren draagt soms weinig bij aan bijvoorbeeld motivatie, netwerk en weerbaarheid.

Eindhoven is pilotgemeente
In samenwerking met de ministeries van SZW en Onderwijs en de andere  pilot-steden, is de gemeente Eindhoven op zoek naar een effectieve manier om deze problemen te lijf te gaan met een buurtgerichte aanpak van de werkloosheid onder migrantenjongeren.
En daarvoor waren de partners op deze middag in de stad allemaal uitgenodigd.

Samen met partners in de stad
Om tot een goede gedragen aanpak te komen, vroeg de gemeente om inbreng van partijen in de stad, zoals (migranten)jongeren, scholen, werkgevers, organisaties en partijen op gebied van arbeidsmarkt/jongeren/migranten/buurt + wijk, beleidsmakers, intermediairs enzovoorts.
Hierbij moet u onder andere denken aan bijvoorbeeld Summa College, Stichting Stichting OVAA, Dynamo Academy, Collectief 040, JINC, WIJEindhoven en Buzinezzclub.

In de werkconferentie ging de gemeente in gesprek over concrete vraagstukken als bijvoorbeeld aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, imago en discriminatie, weerbaarheid van jongeren. In de vorm van gesprekstafels werd gediscussieerd over concrete vraagstukken of casussen  onder leiding van verschillende stakeholders en deskundigen.

Ook hier was de wethouder Werk, Economie en Beroepsonderwijs Staf Depla aanwezig. De afsluiting werd verzorgd door Jannie Visscher, wethouder Jeugd en (passend) Onderwijs.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.