De Kracht van Diversiteit
Header

Workshop ‘Diversiteit’ voor vrijwilligers 28-05

mei 26th, 2015 | Posted by Thea in Geen categorie

Vrijwilligerspunt EindhovenOp donderdag 28 mei vindt de workshop  ‘Diversiteit’ van de Vrijwilligersacademie plaats van 19.30 tot 21.30 uur bij Prisma aan de Tivolilaan 66.
In de workshop worden vragen besproken die vrijwilligers mogelijk hebben over de Islam, cultuur en Moslims.

In de huidige samenleving is diversiteit een actueel thema. Verdraagzaamheid en respect is de basis waarop wij met elkaar samen leven en samen werken. In het nieuws zien we vreselijke gebeurtenissen zoals aanslagen en oorlogen, maar eigenlijk kennen we de groeperingen die dit veroorzaken niet zo goed. Wat is hier gebaseerd op religie en wat op cultuur? Stichting Prisma wil je met deze workshop graag meer inzicht geven in de Moslim-cultuur en de Moslim-religie.
Alle vragen die je ooit wilde stellen hierover, wil Stichting Prisma graag voor je beantwoorden. Met elkaar gaan we in gesprek over deze beide onderwerpen, maar ook over de actualiteiten en wat het betekend voor de omgang met elkaar. Hoe is het eigenlijk om een Moslim in het westen te zijn? Wat kun jij er zelf aan doen om de samenleving leefbaar en werkbaar te houden?
Naast een theoretisch kader gaan de deelnemers met elkaar aan de slag door middel van (ingebrachte) casussen. De workshop wordt afgesloten met een nabespreking.

Interessant dus voor vrijwilligers die in buurten met verschillende culturen te maken hebben, of vrijwilligers die gewoon erg nieuwsgierig zijn!

Via onderstaande link vind je meer informatie en kunnen mensen zich inschrijven.
http://www.vrijwilligerspunteindhoven.nl/ik-ben-word-vrijwilliger/event/detail/163

Frouke van Overveld

Vrijwilligerspunt • ontwikkeling • bemiddeling • promotie
Hoogstraat 1, 5611 JP Eindhoven

E f.v.overveld@vrijwilligerspunteindhoven.nl

Vrijwilligerspunt is ambassadeur van wehelpen.nl

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.