De Kracht van Diversiteit
Header

Medewerker klachtbehandeling voor 24 uur per week

december 27th, 2017 | Posted by Thea in Geen categorie
171227 logo RadarRADAR zoekt een medewerker klachtbehandeling  RADAR is het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie, werkzaam in de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord en Zuid-Holland-Zuid. Op de vestigingen in ‘s-Hertogenbosch, Rotterdam en Tilburg zijn ruim 35 mensen werkzaam. RADAR is per 1 januari 2018 ook actief in de gemeente Eindhoven en opent in het eerste kwartaal 2018 een vestiging aldaar.

RADAR adviseert en ondersteunt individuele personen en organisaties bij gevallen en gevoelens van discriminatie. De voornaamste discriminatiegronden zijn afkomst, geloofsovertuiging, sekse, seksuele gerichtheid, leeftijd en handicap/chronische ziekte.
RADAR kan adviseren over juridische mogelijkheden en klachtindieners bijstaan in procedures. De meest voorkomende maatschappelijke terreinen waarover discriminatie gemeld wordt zijn de arbeidsmarkt, de woonomgeving, collectieve voorzieningen, commerciële dienstverlening en de horeca.
Bij de behandeling van klachten wordt het principe van hoor en wederhoor toegepast. Uitgangspunt  is de dialoog tot stand te brengen om verandering te bewerkstelligen. Daarbij is ook aandacht voor het weerbaarder maken van de indiener van een klacht.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.