De Kracht van Diversiteit
Header

Samen op Weg, succesvolle ontmoeting 11 februari

februari 12th, 2016 | Posted by Thea in Geen categorie

160211 Ayhan Eren bijeenkomst Samen op WegEr gaat geen dag voorbij of wij worden in de krant of op de televisie met de neus op het onderwerp vluchtelingen gedrukt. Een groot probleem waarvoor niemand kennelijk een doeltreffende oplossing weet. Internationaal noch nationaal. Een groot humaan drama.  Wat kunnen wij er zelf aan doen? Bijvoorbeeld dicht bij huis om het leed van onze nieuwe buren van het AZC in Eindhoven te verlichten. We hebben sommigen van hen nu ruim een jaar probleemloos in ons midden en veel vrijwilligers in Eindhoven zijn al actief met het organiseren van gezamenlijke activiteiten. Individueel of in groepsverband.

Nu het nieuwe jaar pas is begonnen, wilde Ayhan Eren dit positieve proces voortzetten. Niet eenmalig maar doorlopend. Hij organiseerde samen met Sjoerd Slaaf op 11 februari jl. een ontmoeting in het Cultureel Centrum Dynamo in het hart van onze stad. De plek bij uitstek waar jongerentalenten worden ontwikkeld en tot bloei komen. De uitnodiging was dan ook een oproep aan de jongeren van Eindhoven om actief aan deze bijeenkomst deel te nemen.
Om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, autochtoon en allochtoon, professionals en ondernemers, kortom iedereen uit te nodigen om mee te doen, hebben vrijwilligers met steun van onderstaande organisaties deze ontmoeting georganiseerd met als motto: ‘SAMEN op weg’.

Zo’n 60 genodigden waren aanwezig op deze inspirerende avond georganiseerd. Het motto Samen op Weg werd zeker waargemaakt want alleen SAMEN zijn we STERK.

Een van de vele reacties op Facebook op deze avond
Geweldige avond waar veel mensen met een positieve instelling voor de stad en hart voor mensen elkaar in een inspirerende sfeer konden ontmoeten. ik geloof dat we door verbinden, dromen delen en talenten delen we samen werk kunnen maken van een nieuwe wereld voor mensen. Zeker in een innovatieve stad als Eindhoven. Een wereld waarin we mogen verbeelden, ontwerpen, creëren, expanderen, versnellen, delen en vermenigvuldigen vanwege de impact die we er mee kunnen maken.
De wereld ligt aan onze voeten , gewoon even strategie bepalen met likeminded people en ‘gaan met die banaan’
Zoals een ondernemer wekelijks moet stil staan om te werken ‘on the business’ zo zullen we als social innovators en impact entrepreneurs wekelijks/ dagelijks/maandelijks moeten samen komen om te werken ‘on the society’.
Sjoerd Slaaf & Ayhan Eren geweldig bedankt voor dit prachtige initiatief. Ik zou zeggen dit soort meetings elke week vast op donderdagavond. Op de avonden maandag, dinsdag en woensdag meetings zoals in Amsterdam plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger.
We dienen de positieve energie die een avond zoals gisteren plaatsvond te koesteren en langzaam uit te laten breiden naar alle delen van de stad.
SAMEN maken we de nieuwe stad!

160211 Uitnodiging ontmoeting SAMEN op weg

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.